Fiul lui Silviu Biriș: "A fost un șoc când am auzit că tata dă la Teologie". Ce planuri are actorul

silviu-biris.jpg

Noiembrie 2020. Silviu Biriș a ținut predica la hramul Bisericii Sf. Ecaterina
Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

La 47 de ani, cunoscutul actor Silviu Biriş este student în ultimul an la Universitatea Teologică «Justinian Patriarhul», Secţia Pastorală. Actorul îşi va lua licenţa în teologie pastorală vara aceasta și învață cot la cot cu fiul său, David, care este și el student în primul an, dar la Istorie.

Actorul a venit însoțit de fiul lui, David, în vârstă de 20 de ani, în emisiunea lui Cătălin Măruță, de la Pro TV, și a dezvăluit că se gândește să renunțe la actorie, pentru a deveni preot. „Pentru mine, David este foarte important, mă echilbrează. David este anul întâi la Facultatea de Istorie. Când mi-a zis că vrea să se facă actor, am zis: «Doamne, nu actor! Vreau să aibă o viață normală, fericită». Profesia de artist e frumoasă, dar cere mult sacrificiu. Ajungem să nu mai știm cine suntem. Eu, la un moment dat, am făcut față destul de greu. Am înțeles că este o meserie care are un preț foarte mare. Joc și acum, dar nu aș mai da la Teatru cu mintea de acum. După ce termin Teologia, am planuri”, a declarat actorul, la Pro TV.

silviu_biris_fiu-david.jpg

Silviu Biriș și fiul lui, David, în emisiunea lui Cătălin Măruță

Fiul lui Silviu Biriș, student la Istorie

Fiul actorului a fost și el șocat atunci când a aflat că tatăl său vrea să ia calea preoției. „A fost un șoc când am auzit că tata dă iarăși la facultate, și la Teologie. Eu inițial, am vrut să dau la Actorie, apoi la Medicină, iar la final m-am decis să dau la Istorie”, a spus acesta. După ce va termina facultatea de Teologie, Silviu Biriş va trebui să ia o decizie legată de viitorul său, dacă va decide să devină preot sau va prefera varianta laică, de a preda de la catedră. În cazul său, Biserica va trebui să ţină cont de dorinţa viitorului preot, dar şi de statutul său de bărbat divorţat. Silviu Biriș are doi copii, David (20 de ani ) și Eva (16 ani), din căsătoria cu Irina Cornişteanu, de care a divorţat în 2016.

Citește și:

Silviu Biriș, atac dur: «Nu închideți bisericile, nu suntem bucăți de carne care merg în crematorii ca niște gunoaie!»

De ce a luat calea bisericii actorul Silviu Biriș: «Pot deveni preot doar dacă mă călugăresc»

Loading...
 
 

Citește și

  • Silviu Biriş, student la Teologie Ortodoxă. Cum arată actorul la 45 de ani

    A fost prezent pe scena teatrului şi în serialele româneşti în ultimii 20 de ani. A renunţat la producţiile televizate pentru piese de teatru, dar nici asta nu i-a oferit linişte. Silviu Biriş e student la Teologie Ortodoxă, la 45 de ani.

  • ”Crucea de piatră- Ultimul bordel”, care abundă de scene deocheate, i-a făcut celebri, în 1993, pe Corina Dănilă (46 de ani) şi Silviu Biriş (44 de ani). Atâta patimă au pus la filmările din pat, încât povestea lor de dragoste avea să mute, pentru scurtă vreme, şi în viaţa de zi cu zi, după cum avea să declare chiar el. Dacă vă era dor de acest cuplu, vă spunem că îi puteţi vedea, luna viitoare, în piesa ”Căsnicie liniştită”.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1