Fiul lui Kamara a făcut primul transplant de celule stem în Turcia

leon-akim-fiul-lui-kamara_2.jpg

kamara si fiul lui
Kamara şi micuţul Leon, fiul lui în vârstă de 5 ani
foto: arhivă personală

Kamara se roagă pentru fiul lui în aceste momente. Leon se află cu părinţii lui la un spital din Turcia, unde a fost supus unui prim transplant de celule stem. Copilul artistului ân vârstă de 5 ani a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică, afecţiune care îl ţine ţintuit la pat.

 

Kamara nu a luptat degeaba la Ferma 2019, emisiunea care încă se difuzează la Pro Tv. Artistul a făcut sacrificii câteva luni ca să reuşească să strângă bani pentru a-şi face bine băieţelul bolnav. Cazul lui Leon a fost prezentat specialiştilor din Turcia, care au stabilit că micuţul poate începe un tratament cu celule stem, dar şi o intervenţie la nivelul coloanei vertebrale. Miercuri, artsitul a anunţat pe contului lui de Instagram că Leon a fost supus unui astfel de transplant.  

leon-kamara-ferma.jpg

leon fiu kamara
Leon, fiul lui Kamara a fost supus primului transplant de celule stem
Foto: arhivă personală

"Încă un pas pentru Leon a facut: primul transfer de celule stem. Un prim pas important în drumul lui spre o copilărie normală, una în care să alerge, să exploreze lumea din jurul lui și să descopere bucuriile vârstei lui. Mulțumim tuturor celor care ne-au fost și ne sunt alături cu un gând, cu o rugăciune și cu o contribuție la cazul lui Leon. Vă dorim tot ce e mai bun", a notat Kamara la descrierea unor fotografii în care apare în timp ce îşi veghează fiul aflat pe patul de spital. 

Fiul lui Kamara are 5 ani şi nu a mers niciodată

Fiul lui Kamara a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică, la scurt timp de la nașterea sa care a avut loc cu 2 luni înainte de termen. Problemele au început în prima zi de viață și i-au afectat micuțului partea stângă a creierului, cea responsabilă de zona motorie. Deși are 5 ani, Leon se folosește doar de un braț, poartă pampers, cântărește 10 kilograme și are nevoie de supraveghere permanentă.

leon-spital.jpg

leon spital turcia
Leon se recuperează după intervenţia suferită
Foto: arhivă personală
 

Din cauza faptului că mușchii săi sunt scurți și genunchii încovoiați, Leon are mâna stângă și membrele inferioare inerte și nu a mers niciodată nici măcar de-a bușilea. Șanse de ameliorare a stării sale generale există, la fel și posibilitatea ca el să meargă într-o bună zi.

Kamara, eliminat de la Ferma 2019

Kamara a fost eliminat de la Ferma, după un duel cu Marius Crăciun. Mihaela Rădulescu i-a surprins foarte tare pe concurenții din emisiune după ce a anunțat că duelul pentru funcția de fermier-șef va fi cu eliminare. Ghinioniștii au fost Kamara, propus de Otilia Bilionera, și Marius Crăciun, cel pe care Diana Belbiță l-a vrut la conducere. Băieții au fost nevoiți să accepte noua regulă și au intrat motivați în arenă, fiecare cu gândul la familia sa. Marius Crăciun a avut lacrimi în ochi când a povestit despre problemele financiare de acasă și despre sacrificiile pe care a trebuit să le facă pentru a-i ajuta pe cei dragi. De cealaltă parte, și Kamara a avut un motiv important care l-a mânat în luptă: fiul său, Leon, pe care vrea să-l ajute să meargă din nou. Micuțul de cinci ani suferă de o formă de paralizie cerebrală și are nevoie de o operație complicată și costisitoare pentru a avea o viață mai bună. Deşi a tras cu dinţii să rămână în competiţie, Kamara a fost eliminat.

 

 

Citeşte şi:

 

Kamara și-a serbat ziua la Ferma! Pe cine a dat afară de la petrecerea organizată în cinstea lui

Kamara şi-a făcut soţia praf: «Ai fost batjocorită de toţi proştii cu care te-ai văzut!»

 

Loading...

Citește și

  • kamara si fiul lui

    Solistul trupei „Alb Negru”, Ghedi Kamara, a intrat în reality-show-ul „Ferma” (PRO TV) cu gândul de a câştiga marele premiu de 50.000 de euro și a rezolva astfel un mare regret legat de fiul lui. Kamara vrea să folosească acești bani pentru a-i plăti fiului, Leon Akim (4 ani), tratamentul care să îl ajute să meargă din nou. Înainte de a intra în „Fermă”, artistul a spus pentru Click.ro ce ar dori să schimbe la viaţa lui.

  • La „Ferma”, concurenții nu au putut să țină legătura cu cei de acasă decât prin intermediul scrisorilor. Dacă unii au profitat de ocazie să le transmită gândurile și sentimentele acumulate pe parcursul conpetiției iubiților sau cu părinților, Kamara s-a gândit imediat la fiul lui, Leon, iar când a momentul scrisorilor a venit, acesta a așternut pe hârtie câteva rânduri emoționante pentru micuțul lui, care este bolnav.