Excentricul milionar Victor Micula are dosar penal. A mers la o percheziţie îmbrăcat în poliţist

victor-micula.jpg

Victor Micula are 25 de ani și de-a lungul timpului a ajuns în presă prin excentricitățile de care a dat dovadă
Victor Micula are 25 de ani și de-a lungul timpului a ajuns în presă prin excentricitățile de care a dat dovadă

Victor Micula (25 de ani), fiul magnatului bihorean Viorel Micula, s-a ales cu dosar penal. Asta după ce s-a îmbrăcat în uniformă de polițist, și-a pus cagulă și a mers la o percheziție. Acesta fost ajutat de patru oameni ai legii, care i-au dat hainele și i-au permis accesul la bazele de date ale Ministerului de Interne. Percheziția îl viza pe un șofer pe care Micula îl șicanase în trafuc, i-a lovit mașina, după care a făcut demersurile ca să ajungă la el acasă cu polițiștii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Dida Naghiu, în cazul poliţiştilor - Ovidiu Vaida, Camelia Ile, Claudiu Rengle şi Alin Zanca -  dosarul vizează acuzaţii de acces ilegal la un sistem informatic, divulgare de informaţii secrete de serviciu şi nepublice, iar în cel al lui Victor Micula acuzaţiile sunt de acces ilegal la un sistem informatic, instigare la acces ilegal la un sistem informatic respectiv la divulgare de informaţii nepublice şi uzurpare de calităţi oficiale.

Excentricul milionar Victor Micula are dosar penal. A mers la o percheziţie îmbrăcat în poliţist

Concret, Parchetului Bihor a transmis pentru G4media faptul că agentul de poliţie Vaida Ovidiu, în timpul unei acţiuni de constatare în flagrant a unui şofer bănuit că se află la volan sub influenţa alcoolului sau altor substanţe), „i-a oferit lui Micula Victor spre purtare geaca sa de serviciu, cu culoare verde fosforescentă, avea pe braţ emblema „Poliţia Română”, precum şi o cagulă.

Asta pentru ca Micula să nu fie recunoscut de persoana pe care chiar el o reclamase şi să i se creeze astfel aparenţa că este poliţist, de natură a justifica prezenţa sa la faţa locului”. 

Victor Micula, acuzat de procurori că a avut acces la bazele Poliției

„Micula Victor le-a folosit cu ocazia acelui eveniment, creând convingerea celor prezenţi la faţa locului că este lucrător de poliţie, după care a efectuat în acea noapte mai multe activităţi specifice unui lucrător de poliţie (percheziţie corporală, percheziţie autovehicul, asistare la toată activitatea de constatare a infracţiunii, însoţire persoană cercetată la spital pentru recoltare de probe biologice, etc), cu permisiunea agentului de poliţie Vaida Ovidiu”, arată anchetatorii. 

Totodată, spun procurorii, în urma cercetărilor s-a stabilit că Micula a avut acces şi la bazele de date ale MAI. ”Suspecta Ile Camelia, agent şef adjunct de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Oradea – Biroul Ordine Publică, în noaptea de 28/29.03.2018, la solicitarea numitului Victor Micula, în intervalul orar 2:54 – 2:59, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aflându-se de serviciu în incinta Poliţiei Municipiului Oradea – Biroul Supravegheri Video, împreună cu Micula Victor, într-o zonă în care accesul este restricţionat publicului, folosind userul şi parola proprie, a accesat nelegal, cu depăşirea limitelor autorizării, mai multe baze de date", se arată în document.

Accesul la date s-a făcut în condiţiile în care acesta este restricţionat, în sens ul în care se stabileşte un user şi parolă individuală, ce este acordată anumitor funcţionari din cadrul Poliţiei, de autoritatea competentă la nivel naţional, şi anume Evidenţa Auto, Evidenţă Persoane, respectiv Evidenţă Paşapoarte, toate trei gestionate de MAI, scopul verificărilor nefiind unul în interes de serviciu, ci pentru a-i transmite lui Micula datele personale care sunt confidenţiale ale unei persoane de sex masculin, cu care solicitantul avusese anterior un incident în trafic.  

"Ulterior, în aceeaşi noapte, în intervalul orar 3,01 – 3,43, subofiţerul de poliţie Ile Camelia i-a facilitat lui Victor Micula accesul direct la aceste baze de date mai sus menţionate, în sensul că i-a făcut instructajul cu privire la folosirea corectă a acestora, după care, Micula Victor a accesat şi interogat singur aceste baze de date, de pe userul şi parola lui Ilie Camelia, scopul umărit fiind acela de a afla datele personale ale unor persoane cunoscute lui sau ale unor persoane publice”, se arată în răspunul Parchetului.   

A căutat-o în baza de date a Poliției pe cântăreața Vlăduța Lupău

Având accesul asigurat, Micula a căutat în bazele MAI şi datele cântăreţei de muzică populară Vlăduţa Lupău. 

„În seara zilei 21 aprilie 2018 (…), suspectul Victor Micula a intrat în aceeaşi încăpere unde îşi desfăşura activitatea suspecta Ile Camelia, şi anume în Poliţia Municipiului Bihor Biroul Supravegheri Video, unde, în prezenţa unei persoane aflate în cercul său relaţional, cu folosirea userului şi parolei numitei Ile Camelia, care şi-a dat acordul prealabil în acest sens, a accesat nelegal, în interes personal, cu depăşirea limitelor autorizării permise agentului de poliţie Ile Camelia, mai multe baze de date gestionate de Ministerul Afacerilor Interne, şi anume Evidenţa Auto, Evidenţă Persoane, respectiv Evidenţă Paşapoarte, în scopul de afla date confidenţiale în legătură cu o persoană de sex feminin (interpretă de muzică populară), respectiv cu privire la membrii familiei acesteia, fapt care a produs indignarea unor lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor – Serviciul Acţiuni Speciale, care se aflau la acea oră în sediul Poliţiei Muicipiului Oradea”.

vladuta-lupau.jpg

Cântăreața Vlăduța Lupău are 29 de ani și este căsătorită
Cântăreața Vlăduța Lupău are 29 de ani și este căsătorită

Cât despre poliţiştii Claudiu Rengle şi Alin Zanca, celor doi li se impută că, în noaptea de 13/14 aprilie 2018, în timp ce patrulau în centrul municipiului Oradea, deşi li s-au adus la cunoştinţă faptul că Victor Micula a intrat cu maşina într-o zonă în care accesul autovehiculelor este strict interzis, "şi-au încălcat atribuţiile de serviciu prin încălcarea legii, în sensul că nu l-au sancţionat contravenţional", faptă care a avut ca şi consecinţă cauzarea unor pagube (neîncasarea amenzii) şi vătămarea intereselor legitime ale Poliţiei Române respectiv obţinerea unui folos corelativ în favoarea lui Micula".

Jurnaliștii de la adevarul.ro au încercat să dea de Victor Micula, pentru a răspunde a acuzații, însă acesta nu a dorit să vorbească. Pe de altă parte, conducerea Poliţiei Bihor a transmis că va emite o poziţie oficială prin Biroul de presă. 

Victor este moştenitorul unui imperiu de circa 200 de milioane de euro, avere strânsă de tatăl său Viorel Micula şi de Ioan, fratele geamăn al acestuia, din afacerile din turism, imobiliare, media şi producţie, potrivit revistei Forbes.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/video-victoras-micula-5000-de-lei-amenda-si-scandal-de-pomina-cu-politia-juniorul-ironizat-ca

https://www.click.ro/vedete/romanesti/ce-cadou-de-lux-i-facut-micula-iubitei-dupa-ce-aflat-ca-e-insarcinata

https://www.click.ro/news/national/mostenitorul-frutti-fresh-si-luat-avion-de-8-milioane-de-dolari

 

 

 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1