Emma Neagu de la "Românii au talent", înmormântată în Canada

emma-neagu-romanii-au-talent1.jpg

emma neagu
Așa anunța Emma Neagu pe 7 februarie, pe pagina ei de Facebook, că urma să participe la "Românii au talent"
Foto: Facebook

Emma Neagu, micuța gimnastă care ne-a impresionat până la lacrimi la "Românii au talent", în prima ediție a noului sezon, a murit pe 7 aprilie, răpusă de cancer osos, boală cu care a fost diagnosticată în urmă cu doi ani. Emma avea doar 15 ani și o voință de fier. În ciuda faptului că avea piciorul amputat, purtând o proteză, copila nu a renunțat la cea mai mare pasiune a ei, gimnastica.

Telespectatorii emisiunii "Românii au talent" (PRO TV) și-o amintesc, cu siguranță, pe Emma Maria Neagu, copila de 15 ani originară din Canada, care s-a prezentat în fața juriului cu un număr impresionat de gimnastică și acrobație. Am văzut-o și i-am ascultat povestea în prima ediție a noului sezon, iar jurații Florin Călinescu, Andra, Andi Moisescu și Mihai Petre, dar și prezentatorii Pavel Bartoș și Smiley, fiind impresionați până la lacrimi.

Vestea tristă că Emma Neagu a murit pe 7 aprilie s-a răspândit pe paginile de Facebook ale mai multor organizații caritabile din Canada, iar comentariile impresionante și mesajele de condoleanțe curg necontenit.

emma-neagu.png

emma neagu
Emma Neagu a fost vocea mai multor oganizații care ajutau copiii bolnavi de cancer

Emma Neagu, înmormântată în Toronto, Canada

„Pe 25 iulie 2003, la ora 12:38, Emma s-a rostogolit și a aterizat în această lume. La 7 aprilie 2019 s-a înălțat și a sărit în afara ei, dar a lăsat pentru totdeauna o amprentă în inima noastră. Emma nu şi-a dorit să fie amintită drept fata bolnavă de cancer şi a urât expresia «a pierdut bătălia». Îşi dorea, în schimb, să fie pomenită drept fata care putea să meargă în mâini şi să facă mişcări complicate în ciuda cancerului. Deşi avea o vârstă fragedă, Emma a fost suficient de înţeleaptă încât să ştie că o victorie ţine doar de viziunea proprie şi de ceea ce laşi pe această lume, nu de final“. Acesta este o parte dintr-un text publicat pe acest site, https://bit.ly/2v2OKJ3, care oferă detalii despre înmormântarea fetiței. Procesiunea și slujba de înhumare au loc azi, 12 aprilie, la York Cemetery & Funeral Centre, din Toronto, Canada. Mai mult, s-au lansat și acțiuni de strângere de fonduri, care să ajute familia îndoliată, iar oamenii care au cunoscut-o și iubit-o au donat fără să stea pe gânduri. În nici două zile s-au strâns aproape 10.000 de dolari canadieni (31.000 de lei).

Loading...

Citește și