Drama lui Valentin Uritescu: nu mai poate să meargă. Îndrăgitul actor are mari probleme de sănătate

2-3-neatza-1-valentin-uritescu-gala-gopo-2017-foto-ok-magazine-2017.jpg

Ultima apariţie în public a lui Valentin Uritescu a fost la Premiile Gopo 2017, când a primit premiul pentru întreaga activitate

Valentin Uritescu, unul dintre cei mai îndrăgiţi actori români, a împlinit marţi onorabila vârstă de 78 de ani. Bucuria i-a fost însă umbrită de problemele mari de sănătate cu care se confruntă. Actorul suferă de Parkinson şi a ajuns să nu se mai poată deplasa, după cum ne-a povestit soţia lui.

Problemele de sănătate cu care Uritescu se confruntă de mai bine de trei decenii s-au agravat în ultima perioadă. Soţia lui, Valeria, a mărturisit ieri, pentru Click, că actorul a fost copleşit de telefoane şi mesaje de felicitare de ziua lui.  „Nu se simte prea bine. Îi este imposibil să se deplaseze ca altădată, ca acum câţiva ani la Premiile Gopo, când şi-a ridicat premiul. Acum nu mai poate să meargă”, ne-a mărturisit soţia actorului.

Vestea că are Parkinson l-a adus pe actor în pragul sinuciderii: „Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. «Ai Sindrom Extrapiramidal!» Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: «Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!». Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns. Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: «Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!». Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!”, a povestit actorul pentru ziarullumina.ro.

Viaţa lui Valentin Uritescu s-a schimbat odată cu apariţia problemelor de sănătate. „Acum stau acasă, mă mai uit la televizor. Nu mai scriu cărţi, am scris trei, ultima a fost în 2016, «Bântuit de vieţile altora», în care am povestit despre rolurile grele pe care le-am avut. Dar nu s-au vândut şi am zis să nu mai scriu. Am mai jucat în câteva seriale, au zis să mă resusciteze cumva, însă e mai greu, pentru că îmi e frică să nu greşesc în faţa camerei de filmat. Nu mai am nici casă cu grădină, am vândut tot pentru nepoata noastră, bolnavă de leucemie, însă nu am mai putut-o salva”, ne-a povestit actorul în 2017.

În ciuda bolii, n-a renunţat la actorie. A avut în ultimii ani câteva apariţii semnificative în serialele „Las Fierbinţi” (PRO TV) şi în „Scene de căznicie” (Antena 1). În total, are la activ peste 50 de roluri în filme şi piese de teatru.

Actorul Valentin Uritescu nu a fost scutit de drame, căci şi în familia fratelui său au existat probleme. În 2001, fratele lui Uritescu a descoperit că fiica lui, elevă în clasa XII-a, era bolnavă. „Am vrut să mă întorc la Vinerea (judeţul Alba), la locurile părinteşti, unde am avut o casă, trei vii, patru livezi de pruni şi 12 hectare de pădure de brad, dar s-a întâmplat un lucru îngrozitor. Nepoata mea a făcut leucemie galopantă atipică, pe care i-au descoperit-o în ultimul moment. Singura ei şansă era să meargă la o clinică privată din Paris, însă tratamentul era foarte costisitor. Când am auzit, i-am zis să vândă casa, să vândă tot. După o lună de tratamente la Paris, cu medicamentele care erau la vremea aceea, în stadiul de experiment, a murit în seara de Crăciun, la 18 ani. Aşa că nu mai am nimic la Vinerea, decât mormântul părinţilor, unde vreau să fiu şi eu îngropat, fără fiţe, în coşciug din lemn, ca mama şi ca tata”, a povestit Valentin Uritescu, în urmă cu ceva timp, pentru revista „Taifasuri”.

Sunt de 52 de ani împreună

Valentin Uritescu şi Valeria sunt soţ şi soţie de 52 de ani. Deşi el a călcat strâmb de vreo trei ori, femeia nu l-a lăsat la greu, aşa cum i-a jurat în ziua nunţii, în faţa altarului. „Am o soţie uluitoare!”, a lăudat-o actorul ori de câte ori a putut. Cei doi sunt părinţii unui băiat, Bogdan Uritescu (51 de ani), cascador, actor şi regizor.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1