Actorul Valentin Uritescu: ”Pasiune a fost cu celelalte trei femei, nu cu soția mea”

mp_9989.jpg

valentin uritescu, valeria uritescu
Valentin și Valeria Uritescu sunt căsătoriți de 50 de ani
foto: arhivă personală

Valentin Uritescu și soția sa sărbătoresc 50 de ani de căsnicie, una dintre cele mai durabile din lumea artistică de la noi. Actorul a vorbit deschis despre un mariaj pus zdravăn la încercare de câteva ori, în care Uritescu a ajuns în situația incredibilă de a-și pune cel mai bun prieten să-i seducă soția.

Valentin (76 de ani) și Valeria Uritescu s-au cunoscut în anii ’60, într-un tramvai din Brăila. Actorul era angajat la teatrul ”Maria Filotti”, iar ea era laborantă la combinat și își făcuse abonament la teatru. ”Văzusem spectacolul Sfântul Ioan, unde Valentin interpretase un personaj plin de sensibilitate, şi-l plăcusem foarte mult. În tramvai mă privea mereu. Mi-am zis: Doamne, n-am eu norocul să mă agaţe!, dar a coborât odată cu mine, m-a invitat la o prăjitură şi m-a întrebat dacă mă poate conduce până acasă. La despărţire m-a sărutat pe obraji şi mi-a părut rău că nu a făcut-o pe gură”, a povestit Valeria Uritescu pentru publicația online Larevista.ro.

Cei doi s-au căsătorit și au avut un băiat, însă căsnicia lor a fost zguduită de câteva cutremure și numai echilibrul Valeriei a reușit s-o salveze. Valentin Uritescu a recunoscut deschis că la mijloc a fost, de fiecare dată, pasiunea arzătoare pentru altă femeie. și au fost trei asemenea situații de-a lungul anilor.

valentin uritescu, valeria uritescuZoom
Valentin și Valeria Uritescu
foto: arhiva Adevărul

 

„Între mine şi soţia mea n-a existat pasiune. Pasiune a fost ceea ce am simţit pentru cele trei femei picate ca un trăznet, ca un cutremur devastator asupra mea, fără să doresc asta, în timp ce-mi adoram soţia. Cum cea mai mare parte a oamenilor nu poate înţelege asta, nu mă mai chinuiesc să explic. În dragoste, până a ajunge la spasmul de dincolo de conştiinţă, am căutat înnămolirea în zemurile celei iubite, cotrobăirea prin toate cotloanele ei, explorarea şi punerea în practică a tot ce venea în sprijinul acelui extaz şi agonii finale.

De toate astea n-am avut parte cu nevasta mea, care şi astăzi nu poate dormi fără chiloţi. Am găsit ce voiam să trăiesc cu ea la cele trei, numai că totul s-a transformat într-o stare copleşitoare, distructivă, de orbire, patimă aproape imposibil de depăşit, mergând până acolo încât i-am propus celui mai bun prieten, bărbat frumos după care mureau femeile, să-mi seducă soţia. Cu alte cuvinte, l-am împins în patul ei… al nostru. N-am ajuns la nici un rezultat, pentru că, vezi Doamne, nu-l iubea. Ştiu, în ochii unora sunt o hahaleră, o secătură, o paţachină de om…Toată disperarea cu care am luptat împotriva acelor pasiuni, pe care nu le-am căutat, este descrisă în cartea mea – Așa sunt eu, prost – apărută la Editura Humanitas”, a explicat Uritescu.

Aflați cum a reacționat soția lui Uritescu și cum a reușit să-și salveze de fiecare dată căsnicia din interviul acordat pentru Larevista.ro.

Actorul suferă de Parkinson

Valentin Uritescu s-a retras de pe scenă în urmă cu câțiva ani. Actorul suferă de câteva decenii de Parkinson. “Eu sufăr de o maladie, foarte periculoasă, e un Parkinson mai blând. În ultima vreme m-a cam căpăcit, dar eu nu mă las. Am intrat în biserică și m-am rugat fierbinte rugându-L pe Dumnezeu să-mi mai dea 5 ani. Aveam 33 de ani. De atunci mă lupt. Doamne, dă-mi 5 ani, poate mă pot realiza ca actor. Și Dumnezeu mi-a dat 36 de ani, timp în care am reușit la București", a povestit actorul la Realitatea TV în urmă cu câțiva ani.

loading...
Loading...

Citește și

  • Amară ironie! Săptămâna trecută, Valentin Uritescu a primit „Premiul Gopo” pentru întreaga activitate, însă puţini ştiu că, de şapte ani încoace, actorul nu-şi mai poate exercita profesia de actor de teatru. De vină e boala de care suferă de aproape patru decenii şi care îl face să nu-şi mai poată coordona mişcările. Maestrul ne-a povestit într-un interviu emoţionant despre dramele care îl macină.

  • De peste 35 de ani, Valentin Uritescu duce o luptă cu o boală necruţătoare: Sindrom Piramidal, din cauza căreia suferă paralizii şi scurte pierderi de memorie. Până acum, a reuşit însă să îi ţină piept. O mai afuriseşte maestrul din când în când cu apelativul “nenorocita asta de boală”, dar nu se lasă doborât cu una, cu două.