Dieta cruntă prin care Florin Dumitrescu a slăbit 10 kg într-o lună

11-vip-1.-6col-.jpg

Chef Florin Dumitrescu, în platoul emisiunii Chefi la cuțite. Florin Dumitrescu a slăbit mult, cu dieta cu varză crudă
Chef Florin Dumitrescu a slăbit considerabil cu dieta cu varză crudă. Nu i-a fost ușor, dar a reușit să ajungă la o greutate sănătoasă

Unul dintre cei mai renumiţi bucătari din România, chef Florin Dumitrescu, a declarat război bunătăţilor culinare pe care el însuşi le prepară zilnic. Ambiţionat de faptul că al lui coleg de emisiune, Cătălin Scărlătescu, a reuşit să dea jos 30 de kilograme, Florin nu s-a lăsat mai prejos şi s-a pus şi el pe slăbit.

Chef Florin Dumitrescu a slăbit cu dieta cu varză crudă

La 5 august, chef Florin Dumitrescu a început o dietă extrem de restrictivă pe care ţine să precizeze că nu o recomandă nimănui. O ştie de la un prieten şi presupune consumarea, alternativ, a doar trei alimente.

Cum a ținut dieta cu varză crudă

În primele trei zile a mâncat doar varză crudă. Următoarele trei zile doar orez fiert, apoi au venit trei zile cu piept de pui la grătar.

Din ziua a zecea, a mâncat legume la grătar sau proaspete. Consumate împreună, la aceeaşi masă, “meniul” nu ar suna chiar aşa rău, însă dacă mănânci varză crudă dimineaţa, la prânz şi seara, cum a făcut el, îţi cam “iese pe ochi”.

“Da, ştiu că nu este bine. Da, ştiu că sunt mai drăguţ pufos, dar nu mai suport gândul că Scărlătescu este mai slab decât mine”, şi-a motivat el decizia, în prima zi de dietă. A ţinut-o patru săptămâni, timp în care a dat jos 10 kilograme.

“Am vrut să îmi demonstrez că pot renunţa la alimentele cu care m-am obişnuit, la mâncărurile mai grase, la gustul de unt sau la prăjeli. Să-mi demonstrez că există viaţă şi fără cartofi prăjiţi, burgeri şi deserturi cu multă ciocolată. În familia mea se mănâncă foarte sănătos şi am vrut să fiu pe aceeaşi lungime de undă cu fetele mele. Deşi m-a ajutat să dau jos câteva kilograme, dieta pe care am urmat-o nu o recomand nimănui”, a declarat Florin Dumitrescu.

S-a oprit după o lună pentru că a considerat că a slăbit îndeajuns. Plus că a vrut să facă o schimbare, să renunţe la obiceiurile culinare haotice care începuseră să îi afecteze sănătatea. „Mă simţeam slăbit şi nu mă mai odihneam suficient din cauza durerilor de stomac. Înainte, mâncam zilnic o friptură şi fiecare masă se termina cu un desert savuros. Grăsimile, prăjelile, zahărul... erau la ordinea zilei. Eram interesat mai mult de gust decât de orice altceva, dar acum e diferit. Mi-am dat seama că această alegere nu mă va ajuta doar la slăbit, ci şi pe mine, ca stare de spirit. Am făcut-o pentru sănătate”, îşi motivează el gestul.

11-vip-2.-2col-.jpg

Inclusiv când a fost în deplasări a comandat varză cât a fost ziua de lungă

La ce alimente a renunțat Chef Florin Dumitrescu, pentru a slăbi

Acum a rămas hotărât să mănânce mai variat, dar corect. A renunţat la pâine, la cartofi prăjiţi, la băuturi acidulat sau la prăjeli de orice fel. Zilele şi le îndulceşte doar cu succesul indicat de acul cântarului. Indiferent ce găteşte, cum găteşte, el nu-şi mai pune în farfurie decât ce e sănătos. La restul, spune el, nu pofteşte pentru că nu e curios. 

„Nu îmi este greu deloc să am în faţa ochilor diverse bunătăţi pentru că le ştiu foarte bine gustul şi nu mai este nici o surpriză. Le-am gătit de foarte multe ori şi nu mai sunt tentat să descopăr savoarea, căci nu e ceva nou. Totuşi, dacă îmi e prea poftă, voi gusta o linguriţă şi îmi va fi de ajuns. Aleg îngheţata în defavoarea oricărui alt desert şi profit de orice combinaţie în materie de fructe. La mine în casă mereu s-a mâncat sănătos, eu eram excepţia. Acum suntem toţi pe aceeaşi lungime de undă”, mai spune chef Dumitrescu. Mai mult decât atât, după ce a atins greutatea ideală, a început să meargă la sală ca să-şi îmbunătăţească condiţia fizică.

I s-a adus salată cu viermi în emisiune

 

Primele filmări ale show-ului “Chefi la cuţite”, care începe de luni, 11 septembrie, la Antena 1, aduc în faţa celor trei juraţi personaje interesante şi preparate inedite. Chiar dacă salivezi la farfuriile care le sunt puse în faţă, câteodată nu vrei să fii în pielea lor. Chef Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu mai trebuie câteodată să guste preparate foarte… exotice, ca să ne exprimăm elegant. Tocăniţă din coadă de bou, carne de cămilă la grill, salată cu viermi de mătase, sau tarantule sunt doar câteva dintre ciudăţeniile care le-au îmbogăţit experienţa culinară. 

11-vip-4.-2col-.jpg

Un pic de proteină în salată nu strică

11-vip-5.-2col-.jpg

Cine pofteşte la tarantule?

 

Loading...

Citește și

  • Vacanţa de iarnă a luat sfârşit, prin urmare juraţii show-urilor rivale îşi ascut din nou cutiţele în bucătăriile posturilor tv Antena 1 şi PRO TV. Click! vă spune totul despre ”Chefi la cuţite” şi ”MasterChef”, care revin, în forţă. În această seară, de la orele 20.30, aşezaţi-vă confortabil în fotolii şi pregătiţi-vă carneţelele pentru a nota delicioasele reţete, din întreaga lume.

  • Chef Florin Dumitrescu îşi freacă mâinile de bucurie că un bucătar din echipa sa a câştigat, marţi seară, la emisiunea ”Chefi la cuţite” (Antena 1), marele premiu de 30.000 €. Cu câteva zile înainte de marea finală, el a trecut şi pe la salonul de tatuaj.