De ce au considerat medicii că Florin Busuioc ar mai avea nevoie de un al doilea stent la inimă

florin-busuioc.png

florin busuioc a suferit un stop cardio respirator pe scena la craoova
Florin Busuioc a trecut printr-un infarct acut în urmă cu două săptămâni
Foto: arhivă personală

Informaţii contradictorii vin de la Institutul de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu din Capitală, unde din 7 noiembrie a fost adus de la Craiova şi internat actorul Florin Busuioc. În weekendul ce tocmai s-a încheiat au apărut zvonuri că îndrăgitul om de televiziune va fi externat, însă la scurt timp s-a aflat că el va fi supus unei noi intervenţii chirurgicale la inimă la începutul acestei săptămâni. Iniţial, prezentatorul Pro Tv a fost operat cu succes la Craiova, în clinica de Cardiologie Intervenţională a Spitalului Judeţean de Urgenţă de o echipă de trei medici tineri, conduşi de dr. Paul Traşcă.

Florin Busuioc (56 de ani) nu a fost externat şi nici nu a intrat în sala de operaţie aşa cum s-a vehiculat. În urmă cu două săptămâni, actorul a suferit un infarct acut, urmat de alte trei stopuri cardiace şi a fost la un pas să piardă lupta cu viaţa. Se afla pe scenă la Craiova, în spectacolul Central Park, când i s-a făcut rău. A ieşit din sală să ia o gură de aer şi s-a prăbuşit la pământ. Norocul lui a fost că recuziterul şi colegii i-au sărit în ajutor. Au sunat la SMURD şi i-am făcut masaj cardiac, apoi aproape de miezul nopţii a fost operat de medicul rezident Paul Traşcă, dr. Eugen Ţiereanu şi dr. Emilia Goanţă, medicul care se ocupă de partea de dispozitive implantabile.

Cardiologii de la Craiova au sesizat şi alte probleme la inima lui Florin Busuioc 

Dr. Paul Traşcă, medicul care l-a salvat pe Busu, a explicat în exclusivitate pentru Click! de ce colegii de la Instituitul de Boli Cardiovasculare ar fi luat în calcul varianta montării unui al doilea stent. "Este adevărat că domnul Florin Busuioc mai avea leziuni la un vas de sânge de la inimă, care nu erau însă de operat în acel moment de urgenţă, de infarct acut. Noi am montat stentul acolo unde se impunea, ca să salvăm pacientul. Nu ştiu exact ce startegie au acum colegii de la C.C. Iliescu după evoluţia pacientului", a explicat medicul Paul Traşcă pentru Click!

Urmăriţi aici filmul în care Florin Busuioc face infarct

Surse medicale de la Institutul cardiovasculare C.C. Iliescu ne-au confirmat că Florin Busuioc face progrese uimitoare, este conşient şi vorbeşte, ba chiar a făcut primii paşi prin salon. "Pacientul evoluează bine şi nu era de operat în acest moment. Echipa de medici a preferat că nu-i dea drumul acasă şi să-l mai ţină sub observaţie, având în vedere perioada delicată prin care a trecut", au spus acelaşi surse Click!   

Florin Busuioc, transferat la București cu elicopterul a doua zi după operaţie

Florin Busuioc a fost transferat imediat după infarct la Spitalul de Urgență Craiova, unde a început o luptă contra-cronometru pentru salvarea lui. Cum actorul a mai făcut trei atacuri de cord la spital, iar șeful Secției de Cardiologie Intervențională, renovată la cele mai noi standarde, dar lipsită de personal, nu răspundea la telefon, managerul spitalului a dat undă verde unei echipe formate din trei medici tineri pentru a-l opera pe Busu. Actorului i-a fost montat un stent, procedură care i-a salvat viața.

 

 

Citeşte şi:

Ce frumoasă este Liliana, soţia lui Florin Busuioc. Detalii despre viaţa de familie a lui Busu

Florin Busuioc urăște să i se spună «Domnul Busu»

 

  

 

 

 

 

Loading...

Citește și

  • Deși vestea că îndrăgitul actor va fi externat din spital în decursul zilei de sâmbătă, 17 noiembrie, i-a bucurat pe toți admiratorii săi, se pare că doctorii au luat altă decizie între timp. Cadrele medicale doresc să-l mai țină pe prezentatorul TV o perioadă sub supraveghere medicală, dat fiind faptul că acesta va suferi o nouă intervenție chirurgicală la începutul săptămânii viitoare.

  • florin busuioc portret

    Veşti bune vin de la Institutul de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, unde a fost transferat Florin Busuioc după infarct. Actorul şi îndrăgitul om de televiziune se simte mai bine după operaţia pe care a suferit-o la Craiova, aşa că zvonurile privind o nouă intervenţie pentru montarea unui al doilea stent la inimă au fost infirmate de către medici. Cardiologul care l-a salvat pe Busu în noaptea în care a făcut stop cardiac a explicat în exclusivitate pentru Click! cum se simte vedeta la o săptămână de la momentele critice prin care a trecut.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1