Costin Teodorescu, neplătit de 10 ani în TVR. ”Aș fi putut câștiga 120.000 de euro”. Ce spune Marina Almășan

marina-almasan-costin-teodorescu.jpg

marina almasan si costin teodorescu la tvr
Marina Almășan și Costin Teodorescu colaborează de 10 ani
foto: arhiva personală

Costin Teodorescu (34 de ani), cunoscut și ca magicianul Teo din spectacolele pentru copii, lucrează de 10 ani la TVR, colaborator la toate producțiile Marinei Almășan, fără a primi însă niciun ban. "Anul ăsta fac 10 ani de TVR și în tot timpul cât am lucrat acolo aș fi putut câștiga 120.000 de euro dacă eram plătit", a declarat Costin Teodorescu pentru Click!

 • Click!: Te știm de la TVR1, însă am vrea să ne spui dacă prima oară a fost televiziunea sau magia?

Costin Teodorescu: Prima oară a fost magia. Aveam 20 de ani când am făcut prima oară magie, au fost spectacolele și facultatea de teatru pe care am absolvit o. După facultatea de teatru am făcut spectacolul de magie, și apoi simțeam că vreau mai mult și așa m-am îndreptat spre televiziune. Acum, în mai, împlinesc 10 ani de când colaborez cu Marina Almășan la toate producțiile ei de la TVR.

 • Lucrezi în TVR dar n-ai câștigat nimic în toată perioada asta...

Așa e, n-am câștigat nimic, poate doar experiență. Singurul lucru pentru care am rămas în televiziune a fost prietenia cu Marina Almășan, care este una solidă. O prietenie cum foarte mulți și-ar dori să aibă în ziua de astăzi. Oamenii sunt pe interes. Ea știe că eu sunt nefericit din punct de vedere al faptului că sunt neangajat și neplătit și cu toate astea slujesc televiziunea de 10 ani de zile și știe că vin în continuare alături de ea pentru că o iubesc și avem o relație de prietenie trainică, frumoasă, adevărată, bună și autentică cum rar întâlnești în ziua de astăzi.

În momentul în care întâlnești un om de genul ăsta cu care se formează un anume tip de energie, cumva nu mai contează partea materială. Contează doar într-o singură zi, în aia de salariu, când ei îl iau și eu nu iau nimic. Atunci contează, din păcate. Dar în alte zile, nu. Și am avut multe de învățat și cred că atunci când voi fi, sper, foarte bătrân, la 100 de ani, să-mi amintesc perioada asta.

 • Ai socotit cât ar fi trebuit să câștigi în acești 10 ani?

Foarte mult. Bănuiesc că peste 100.000 de euro. Cam așa. Dacă aș avea salariu la 1.000 de euro pe lună, înseamnă 12.000 de euro pe an, deci 120.000 de euro în 10 ani.

 • În perioada asta te-ai susținut singur?

Da, încă de la vârsta de 18 ani am început să mă întrețin singur, nu am luat bani de la părinți niciodată. Pînă la 18 ani am fost întreținut de ei, am locuit în casa părintească. Dar nici atunci nu prea luam bani. Am o problemă cu luatul banilor nemunciți. Când eram în liceu, de exemplu, încercam să cheltui foarte puțin, să mă drămuiesc, cu cât aveam de la părinți. Pentru că îi vedeam pe mama și pe tata că pleacă la muncă și mă vedeam pe mine că nu plec nicăieri. Puteam fi pus într-o poziție că eu eram cheltuitorul familiei.

Am încercat să fac ceva să-mi aduc bani mie. Și mi-am adus mie bani din spectacole, prin figurația pe care am făcut-o în cadrul unor telenovele care se filmau în urmă cu mult timp la Buftea, "Iubire ca-n filme" plus altele. Mergeam cu trenul personal de la Ploiești, ajungeam în gară la 6 dimineața, stăteam până la ultimul tren de la 10 noaptea și plecam la Ploiești cu ultimul tren, apoi plecam pe jos acasă, prin ploaie, frig, iarna.

 • Ce lucrează părinții tăi?

Părinții mei au ieșit la pensie, tata a lucrat în cadrul armatei, mama este operator pe calculator. Eu nu mi-am dorit să fac ce fac ei, de mic mi-am dorit să fiu actor și le-am și zis de când aveam 5 ani că vreau să fiu artist. Prezentam emisiuni în fața blocului. Mă amuz foarte tare când îmi aduc aminte, pentru că făceam selecția copiilor de la bloc și încercam să găsesc fiecăruia calități, tu cânți, tu dansezi, tu spui bancuri etc. Apoi îi puneam să aducă ceva de acasă, o ciocolată, un biscuite, care erau premiile. Și eu eram moderatorul emisiunii. Și doamnele și domnii care erau în vârstă știau că săptămânal au o emisiune. În fiecare duminică prezentăm pe scările blocului, aveam emisiune live.

Din ce ai făcut tu până acum ți-ai luat ceva?

Da, mi-am făcut credite. Dar am reușit să mă descurc.

 • Ești angajat la un teatru?

Nu sunt. Pe vremea când am făcut eu facultatea, teatrele independente nu existau, ci doar teatrele mari și se făceau angajări foarte greu. Acum m-aș întoarce pe scenă, la un teatru, pentru că există multe locuri frumoase, cum e Teatrul Metropolis și altele, unde poți să-ți arăți talentul.

 • Te descurci bine cu copiii?

Sigur, am un papagal pestriț chiar. Este o treabă nativă...

magicianul-teo.jpg

costin teodorescu cu carti de joc in mana
Costin Teodorescu este magicianul Teo din spectacolele pentru copii
foto: arhiva personală

 

 • Ce ar trebui să știe oamenii care te privesc la TV despre tine?

Că fac cu pasiune ceea ce fac, că nu mi-am bătut nicioadată joc de meserie, că am renunțat la foarte multe lucruri personale pentru a face acest lucru și la fiecare eveniment la care am fost am fost trup și suflet, lăsând tot ce mă înconjoară departe. La momentul în care sunt la un spectacol nu există altceva, atunci timpul se oprește în loc.

Ce spune Marina Almășan despre faptul că Teo nu e plătit în TVR

Marian Almășan a transmis pe blogul personal reacția ei la situația lui Costin Teodorescu. "Cred că au trecut vreo 10 ani, de când te-am luat sub aripa mea! Mă suspectez că la început a fost oarecum un sentiment matern – și am simțit nevoia, la fel cum o făcusem și în cazul altor colegi de-ai tăi, să-ți întind o mână de ajutor. Erai talentat și isteț – nu-ncape indoială, caci lumea stie că am alergie la proști!), trăiai cu voluptate fiecare secundă petrecută în fața «beculețului roșu» al camerei și mi-a mai plăcut că îmbibai în tine, precum un burete, tot ceea ce te învățam, eu sau mai pricepuții mei colegi din TVR. ... Cu timpul – și, repet, au trecut 10 ani! nu două veri, nu un Revelion, nu trei sezoane, ci 10 ani bătuți pe muchie! – cu timpul deci, ai devenit unul din oamenii mei de nădejde. Un jurnalist care face lucrurile cu poftă și talent, dar nu în ultimul rând, cu profesionalism. Prea largi s-au deschis porțile presei, în România  de azi…

marina-almasan-costin-teodorescu0.jpg

marina almasan si costin teodorescu la tvr
Costin Teodorescu colaborează, de 10 ani, la toate producțiile Marinei Almășan pentru TVR
foto: arhiva personală

Și iată că își face loc și în viața ta, dragă Costin, PARADOXUL. Constați, iată, pe propria piele, cum este să fii bun, să fii talentat, să știi, să vrei și să poți, să ai în buzunar atâtea dovezi ale valorii tale  și… să nu-ți poti ocupa, pur și simplu, locul pe care-l meriți. Locul pentru care atât ai muncit! Să ți se spună mereu că «acum nu e momentul», «că nu se fac angajari», deși în jurul tău apar mereu fețe noi, iar tu să tot astepți, ca prostu’, cu răbdare, să vină soarele și pe ulița ta… Iar intre timp, tu devii din ce în ce mai bun și tot refuzi (probabil cu inima strânsă) atâtea oferte venite din piață; și asta pentru că tu faci parte din fraierii ăștia sufletiști, loiali față de mine, față de echipă și, în primul rând, față de instituția careia i-ai dedicat 10 ani, cei mai frumoși ani din viața ta. Și care se încăpățanează să te țină la ușă", a scris Marina pe Femeide10.ro.

Reacția TVR despre situația lui Cosmin

Ca urmare a articolului publicat în Click!, despre situația actorului Costin Teodorescu, TVR vine cu precizări:

 • Emisiunea „Femei de zece, Bărbați de 10” este realizată în regim de coproducție de Televiziunea Română și SC Contera Studio SRL.
 • Domnul Costin Teodorescu nu este salariat al televiziunii publice.
 • Conform contractului de coproducție, obligația privind plata remunerațiilor către autorii și titluarii de drepturi de autor și conexe, precum și obligația privind plata onorariilor artistice, aparțin SC Contera Studio SRL, coproducător al emisiunii „Femei de zece, Bărbați de 10”.
 • Așadar, orice obligație de natură financiară față de domnul Costin Teodorescu care ar putea rezulta din această colaborare nu este în sarcina Televiziunii Române, ci a SC Contera Studio SRL.

Citește și:

Cutremur în TVR din cauza salariului lui Mircea Radu. Marina Almășan: «Din decență nu povestesc totul»

Marina Almăşan, indignată de conducerea TVR: «Îi tratează pe toţi ceilalţi ca pe nişte slugi jegoase»

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1