Și-a luat casă și mașină cu numere de magie. Povestea unui tânăr actor

teo_magic_show_costin_teodorescu.jpg

Costin Teodorescu teo magic show
Costin Teodorescu, alias Teo Magic Show, este unul dintre cei mai căutați magicieni ai momentului în România, are peste 400 de spectacole pe an
foto: arhiva personală

Costin Teodorescu are 30 de ani și este un tânăr actor. A absolvit Teatru la Universitatea Hyperion, la clasa profesorilor Rodica Mandache și Eusebiu Ștefănescu. Dar nu toți absolvenții de Actorie au o șansa de a se afirma pe scândură. Așa se face că Teo a fost nevoit să găsească un job din care să se poată întreține și a ajuns unul dintre cei mai îndrăgiți magicieni. Are peste 400 de spectacole pe an, o duce bine, și-a luat casă și mașină, dar încă suspină după teatru. Click! îți spune povestea lui.

Din 2011 de când a absolvit facultatea, până în prezent, Costin Teodorescu a trebuit să găsească o formă de a câștiga bani. Nu putea aștepta la infinit să-i surâdă șansa în teatru și să facă foamea... Așa s-a născut Teo Magic Show, spectacolul de magie cu care i-a cucerit nu doar pe copii, ci și pe părinții lor. Teo e atât de popular încât a fost cooptat și în echipa emisiunii „FANtastic Show”, prezentată la Antena 1 de cântărețul cu „X-Factor”, Florin Ristei. În plus, a îmbrățișat și o carieră în televiziune, datorită Marinei Almășan, care i-a oferit șansa de a se afirma în cadrul show-ului pe care-l prezintă împreună cu Mircea Radu la TVR 2.

În prezent, Costin Teodorescu poate fi urmărit în cadrul show-ului prezentat de Florin Ristei în fiecare sâmbătă la Antena 1, „FANtastic Show” (de la 22.30), iar din octombrie magicianul va reveni și în haine de asistent tv al emisiunii matinale de la TVR 2, „Femei de 10, bărbați de 10”. Costin a povestit în exclusivitate pentru Click! cum a făcut primii pași în televiune și în magie, deși are diplomă de actor.

 • Ai absolvit Actoria, dar ai ajuns cunoscut datorită magiei. Cum așa?

Am terminat facultatea de Teatru și mi-am dorit foarte mult să-mi fac meseria. Trăind vremuri grele din punct de vedere al promovării tinerelor talente în teatru, mi-am spus că trebuie să fac ceva care să mă reprezinte. Îmi plac lucrurile misterioase, dar care au ceva de spus în final. Îmi place să râd de mine cu mine, îmi place să fiu puternic și să creez vibrații in jurul meu. Îmi place să fiu... magic! Am învățat să fiu magic, emanând bucurie și energie pozitivă la spectacolele mele. Am devenit mai mult TeO, decât Costin. Nu trucurile sunt punctul forte al spectacolului „TeO Magic SHOW”, ci povețtile pe care le spun atunci când fac trucurile.

 • De ce crezi că momentele de magie pe care le faci te-au făcut îndrăgit?

Fiecare moment de magie are o poveste. O poveste care mă reprezintă. Pe care mi-o asum. Trucul în sine este un obiect achiziționat dintr-un magazin specializat. Ei, ce fac eu cu el este atat de aplaudat. Îi fac o poveste autentică, nouă, haioasă, inteligentă și la care publicul participă activ, având voie să puna întrebări și să-și manifeste energia după bunul plac.

 • Ai success și la adulți sau doar al cei mici?

Spectacolul meu este dedicat celor mici, care se bucura de trucurile mele, savurând efectiv magia, iar părinții râd cu gura până la urechi la glumele mele. Secretul este că eu mă comport atât cu părinții, cât și cu copiii ca și cum ne-am cunoaște de o viață, chiar dacă mă văd cu unii dintre ei pentru prima oară.

 • De ce este nevoie ca să fii magician?

În primul rând este musai să-ți placă de cei mici.

 • Poate oricine?

Până în vara anului trecut, credeam că poate oricine. Am ținut, însă, un curs interesant prin care învățam tinerii să facă trucuri. Nu au reușit. Atunci mi-am dat seama că este foarte greu. Dacă la dexteritate se descurcă mulți, la transmiterea energiei au rămas cu toții corigenți. Asta nu se învață. O ai sau nu o ai. Eu o am de la Dumnezeu. E în mine. Trucurile vin și pleacă, energia însă niciodată.

 • Ce sfătuiești pe cineva care-și doreste să transforme aceste „jocuri” într-o meserie profitabilă?

Este profitabilă orice meserie, însă trebuie făcută bine, punând acolo tot sufletul. Nu merge cu jumătăți de măsură. Sau poate merge, dar nu îți aduce satisfacții. Și așa apar oamenii frustrați. Nu dai, nu primești. Eu dau tot. De aceea și rezistă acest spectacol de cinci ani, cu reprezentații aproape zilnice.

 • Ai în jur de 400 de spectacole pe an cu momentele tale de magie. Înseamnă că te-ai îmbogățit?

Sunt foarte multe, întradevar. Nu știu dacă m-am îmbogățit, dar sigur sunt foarte mulțumit de roadele show-ului meu, din toate punctele de vedere, pentru că traiesc din ceea ce-mi place să fac. Este minunat. Am 30 de ani, fac ce îmi place în viață și mai și trăiesc din asta. Cum să nu fiu fericit?! Am fost însă chibzuit, nu am scăpat de rate la casă, la mașina. Dar am o satisfacție uriașă, atunci când plătesc rata la casă din munca mea magică.

„Nici nu știam ce e magia. Visam să mă fac stomatolog”

teo magic showZoom
Teo Magic Show are rubrică în cadrul emisiunii „FANtastic Show” prezentate de Florin Ristei la Antena 1
foto: arhiva personală

 

 • Cât câștigi pentru o astfel de reprezentație?

Onorariile diferă. Sunt sigur că nu este un onorariu mic cel cerut de mine la un spectacol, dar prefer să-l primesc întotdeauna la sfârșitul evenimentului, pentru că-mi place foarte mult să văd dacă cel ce m-a invitat a fost mulțumit. Și de fiecare dată mi s-a oferit cu drag. Nu mă întreba de unde știu, se simte din privire. Este o energie anume. Probabil se simt fericiți că evenimentul a ieșit bine și că a fost conform așteptărilor.

 • Când erai mic ți-a plăcut magia?

Nuuuuu, nici nu știam ce este. Foarte vag mi-a ajuns acest termen la urechi. Eram cu cazemate, jocuri în fața blocului, visam să am casă în copac, să trăiesc în aer liber. Visam să mă fac medic stomatolog.

 • Faci magie, televiziune, dar teatru? Te putem vedea și în spectacole, pe scândură?

Fac magie, iar televiziune fac datorită Marinei Almășan, care a avut mare încredere în mine, invitându-mă să-i fiu coprezentator, în cadrul emisiunilor ei, la doar trei săptămâni după ce ne-am întâlnit prima dată. A fost o conjunctură favorabilă, pentru că asistentul ei plecase, iar eu voiam să fac televiziune... Bine eu sunt serios și implicat, dar la vremea respectivă știam doar eu asta. Cred că a avut mult curaj. Îi sunt recunoscător și o îndrăgesc mult, pentru că ea chiar a dat șansă unui tânăr care și-a exprimat pasiunea pentru televiziune. Și m-a făcut om de televiziune! La teatru merg foarte des. Săptămânal cred. Încă nu joc într-un spectacol, dar intenționez să joc. Îmi este dor de emoția aceea unică.

Exersează mult pentru numerele de magie, dar mizează pe originalitate

 • Ce-ți place cel mai mult la magie?

Că-mi pot face numărul după bunul plac. Trebuie exersat bine ca dexteritate, iar mai apoi el zboară către public... și publicul îl primește.

 • Care sunt magicienii din lume pe care-i urmărești și care te inspiră?

Urmăresc show-urile de talente din străinatate și mai urmăresc poveștile de viață ale magicienilor de peste hotare, dar nu am un preferat. Oricum, prin intermediul acestui show magic, am încercat să-mi evidențiez cât mai mult personalitatea, evitând să copiez o personalitate împrumutată de la altcineva.

 • Dar în România?

În România am un prieten bun, dar nu țin la el doar pentru că este magician, ci pentru că are o inocență specială, mascată de vârsta pe care o purtăm amândoi. Se numește MagiTOT.

loading...

Citește și

 • teatru tvr piatra din casa

  60 de ani de Teatru Naţional de Televiziune, aniversaţi printr-un eveniment special desfăşurat în TVR: o echipă formată din actori, comentatori, producători din TVR a jucat joi seară (10 august) cea mai recentă premieră, producţie proprie: „Piatra din casă”, o comedie după Vasile Alecsandri şi B.P. Hasdeu, cu muzica originală, semnată Alexandru Adolf Flechtenmacher (autorul primei operete româneşti).

 • Focoasa olteancă e din nou singură, după un an de amor fierbinte cu avocatul Narcis Godeanu. Nu numai că a recunoscut acest lucru, însă Ramona Bădescu a şi explicat de ce s-a stins amorul atât de repede. Iată că, bruneta n-a avut noroc în dragoste nici cu italienii, nici cu românii!

 • Margherita emisiune antena 1 aventura

  Margareta-Miryam Manole, căci așa se numește în acte fata Clejanilor, este, la 25 de ani, o femeie foarte hotărâtă. Locuiește încă la părinți, nu are iubit și spune că se mută de la ai ei doar după nuntă

 • marin moraru

  Lucia Popescu-Moraru a primit o lovitură imensă în august 2016, atunci când soțul ei, regretatul Marin Moraru, s-a stins din viață. De atunci, femeia se luptă cu singurătatea.

 • O balerină măritată i-a atras atenția noului burlac Roman Abramovich, asta după ce în urmă cu câteva zile a anunțat că s-a despărțit de soția sa. Abramovich (50 de ani) și soția sa, Dasha Zhukova (36 de ani), au anunțat la începutul săptămânii că vor împărți amical bunurile, dar vor continua să lucreze împreună pentru afacerile pe care le dețin și mai ales pentru cei doi copii ai lor. Presa rusă raportează că milionarul ar fi interesat de Diana Vishneva.

 • Se apropie toamna, aşa că la Antena 1 se întoarce show-ul transformărilor, „Te cunosc de undeva”, cu cel de-al 12-lea sezon. Totuşi, cea mai spectaculoasă transformare o vom vedea nu la concurenţi, ci la masa juriului. Ozana Barabancea e alt om de când a slăbit.