Cosmina Dobrotă, despre cum s-a schimbat personajul Katia de la Fructul oprit la Sacrificiul

cosmina-dobrota.jpg

cosmina dobrota in sacrificiul
Cosmina Dobrotă spune că personajul ei va trece prin niște schimbări radicale în serialul ”Sacrificiul”
foto: Antena 1

Larisa-Cosmina Dobrotă (36 de ani) este o apariție surprinzătoare în serialul ”Sacrificul ”de la Antena 1. Pentru prima oară într-un serial românesc, un personaj își continuă povestea venind dintr-o producție anterioară. Cosmina îi va da în continuare viață Katiei, personaj cunoscut de public din serialul ”Fructul oprit”.

Produs de Ruxandra Ion (63 de ani), serialul ”Sacrificiul” a avut marea premieră miercuri, 11 septembrie. Producţia, ce va avea două difuzări pe săptămână, este o saga de familie, cu un scenariu original 100%, bazat pe fapte reale declarate istoric, dar şi pe fapte reale povestite de cunoscuţi. Producţia va spune povestea a trei familii din medii diferite.

Larisa-Cosmina Dobrotă a dezvăluit pentru reporterii Click! schimbările prin care personajul Katia va trece în noua producție Antena 1.

  • Click!: Pentru prima oară, un personaj îşi continuă povestea venind dintr-o producţie anterioară. Ce crezi că a avut personajul tău, de a fost ales să își continue povestea și în serial?

Cosmina Dobrotă: Cred că personajul Katia merge mai departe pentru că a fost iubit de public. Katia are umor și o văd în această producție ca pe un fel de “wild card”, singura cu o istorie veche între atâtea povești noi. Până acum am trăit experiența de a continua povestea alături de toate celelalte personaje, acum este o premieră și pentru mine și îmi doresc să reușesc sa construiesc alte fațete ale personalității Katiei care sa le aducă bucurie celor care ne privesc.

  • Cu ce schimbări vine Katia din ”Sacrificiul”?

Conform zicalei “Lupul își schimbă părul, dar năravul ba”, Katia are în ”Sacrificiul” șansa de a-și depăși condiția: nu mai este simpla emigrantă fără acte care trebuie să asculte orbește de stăpână, scapă de manipularea intrigantei Roxana și în schimb o descoperă pe Eva, într-un moment de cumpănă al vieții ei. Ce va face ea cu acest nou statut, urmează să descoperim împreună.

cosmina-dobrota-sacrificiul.jpg

cosmina dobrota in sacrificiul
Cosmina Dobrotă este Katia și în serialul ”Sacrificiul”
foto: Antena 1

 

  • Cât de mult te asemeni cu personajul pe care îl interpretezi?

Desigur că semănăm fizic, nu-i așa?! Izbitor, chiar. Lăsând gluma la o parte, asemănarea se oprește aici. Una dintre cele mai mari satisfacții ale profesiei de actor este să reușești să creezi oameni vii, care simt, acționează și reacționează în funcție de text, de indicații regizorale, de relațiile cu celelalte personaje. Tu, actorul, rămâi un om diferit. Katia nu încetează să mă uimească cu talentul ei special de a face gafe, de a vorbi neîntrebată (cu accent, desigur!), de a fi exact în locul nepotrivit în momentul nepotrivit. Katia este contrapunctul comic.

  • Cum e atmosfera în noua producție?

E frumoasă atmosfera, cum altfel? Ești înconjurat de profesioniști, unii pe care de abia acum începi să îi cunoști, alții care în timp ți-au devenit prieteni și alături de care faci ceea ce iubești. Platoul de filmare, pentru mine, este celalaltă “acasă”.

  • Care a fost cea mai dificilă secvență pe care a trebuit s-o joci pană acum?

Toate secvențele sunt dificile. Fiecare dintre ele este un moment cu care, odată ce auzi “este tras”, nu te mai întâlnești. Nu îl mai poți modifica. Așa că trebuie să fii acolo cu totul, ca mai apoi să poți să privești liniștit episodul la tv.

  • Cum reusești să te împarți între familie și carieră?

Am norocul să fiu înconjurată de oameni care îmi înțeleg profesia. Poate că nu reușesc întotdeauna să fac tot ceea ce mi-am propus, pentru că am avut filmare, însă viața înseamnă alegeri, iar eu mă aflu printre cei fericiți care au șansa să lucreze, să facă ceea ce își doresc.

  • Cum decurge o zi din viața ta?

Cel mai mult îmi plac duminicile, cu liniștea lor. Mă gândesc la săptămâna ce urmează, iau masa cu oameni dragi, citesc, poate merg să văd un film, mă odihnesc.

  • În majoritatea producțiilor în care ai jucat ai avut rol de menajeră. Ce consideri că te-a apropiat de această tipologie?

Nu mă gândesc niciodată de ce mi se oferă un rol. Mă gândesc doar cum să îl fac cât pot de bine și este o mare satisfacție că publicul mă cunoaște și mă recunoaște datorită rolurilor de menajeră pe care le-am interpretat în seriale. Este o tipologie și sunt bucuroasă că i-am înțeles mecanismele. Vă aștept la teatrul Excelsior, acolo pot fi și zână.

  • În momentul de față, care este cea mai mare aspirație a ta?

Cea mai mare aspirație?... Îmi doresc să trăiesc frumos.

  • Ce mesaj ai pentru fanii serialului?

Consider că scopul principal al unui artist este să aducă bucurie oamenilor, să le deschidă o fereastră spre altă lume, așa că îi rog să fie alături de noi și în aventura “Sacrificiul” și le mulțumesc din suflet!

Citește și:

Vlad Gherman, dezvăluiri despre relația cu Criss pe platourile de filmare la ”Sacrificiul”

Oana Zăvoranu, fără silicoane și cu rochița până sub fund, pe covorul roșu de la «Sacrificiul»

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1