Ce spune Ovidiu Cuncea despre divorțul de soția cu care a stat 21 de ani: «Era mai rău să fi trăit înșelat»

ovidiu_cuncea.jpg

ovidiu cuncea
Ovidiu Cuncea a fost hirotonit, însă nu a renunțat la actorie, una dintre marile sale iubiri
Foto: captură Antena Stars

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Ovidiu Cuncea (52 de ani), actorul devenit diacon, a fost invitatul Oanei Turcu în emisiunea “Refresh by Oana Turcu”. Întâlnirea lor nu a avut loc într-un studio de televiziune, ci în aer liber, în curtea Palatului Mogoșoaia, unde au vorbit relaxat despre ce a însemnat decizia acestuia de a apuca pe calea credinței, despre divorț, dar și despre cum privește posibilitatea unei noi iubiri în viața sa.

După mulți ani în lumina reflectoarelor, Ovidiu Cuncea a hotărât să renunțe la televiziune și să se apropie și mai mult de credință. Legătura lui cu Dumnezeu a fost puternică dintotdeauna, ba a urmat chiar și cursurile Seminarului Teologic, după care s-a înscris la Facultatea de Teologie. În anul doi a decis să dea admitere la Teatru, de a și intrat, iar de acolo, viața lui s-a schimbat. A devenit cunoscut și în lumea televiziunii, unde a apărut alături de Dan Negru și de Roxana Ionescu în emisiunea “Ciao, Darwin”. Ulterior, alături de “Mama Natură”, a realizat și emisiunea pentru copii “Vreau să fiu mare vedetă”, difuzată tot de Antena1.

roxana_ionescu_ovidiu_cuncea.jpg

ovidiu cuncea si roxana ionescu
Ovidiu Cuncea a lucrat alături de Roxana Ionescu și Dan Negru la Antena 1

 

În prezent, Ovidiu trăiește cu totul diferit și nu se mai vede făcând lucrurile în același mod, deși încă mai urcă pe scena de teatru. “Nu știu dacă aș mai putea face lucrurile de atunci, dar am o nostalgie. Dacă aș mai vrea să fac o emisiune, aș face una culturală. Am făcut tot felul de nebuneli și nu mi se mai pare nimic spectaculos”, i-a povestit acesta Oanei Turcu.

Cum a decis Ovidiun Cuncea să devină preot

ovidiu_cuncea_oana_turcu.jpg

ovidiu cuncea oana turcu antena stars
Ovidiu Cuncea a fost invitatul Oanei Turcu
Foto: captură Antena Stars

 

Într-o perioadă de neliniște, Cuncea s-a hirotonit și l-a rugat pe Dumnezeu să-l scape de zbaterile sufletești ce-l împărțeau între viața de actor și pasul spre preoție. “Spuneam rugăciuni în gând și am avut o viziune, ca un om care apare în fața ta. Am avut un șoc, ca și cum intră cineva în cameră peste tine. Era Maica Domnului care mi-a zis că o să-I slujesc Mântuitorului, nu unei biserici. Când i-am mulțumit, a dispărut. Înainte, când auzeam ceva asemănător, nu credeam, absolut deloc”, a mărturisit Ovidiu în interviul difuzat de Antena Stars.

Ovidiu Cuncea a divorțat după 21 de ani de căsnicie

După 21 de ani de căsnicie și doi copii împreună, Ovidiu Cuncea și soția lui, Cristina, au hotărât să divorțeze. Acum, privind retrospectiv, actorul a declarat că se simt împăcat cu decizia.

“Probabil că era mai rău să fi trăit înșelat. Sufletește, nu știu dacă și trupește. Decât să fi trăit în minciună, a fost mai bine așa. Nu știu ce a fost acolo, n-am înțeles încă. La început m-am revoltat, m-am întrebat de ce s-a întâmplat asta, după care mi-am dat seama că nu are niciun rost. În jurul meu cerul e atât de mare și e loc pentru toată lumea, încât toată tristețea și amărăciunea trebuie să le topesc în lumină. ”

În același timp, Ovidiu nu și-a pierdut aplecarea spre iubire, speră și se vede îndrăgostit din nou, dar nu și căsătorit.

sara_fata_lui_ovidiu_cuncea.jpg

sara fata lui ovidiu cuncea
Sara, fiica actorului Ovidiu Cuncea, e studentă la Teatru şi joacă la TNB
Foto: arhivă personală

 

După divorț, copiii săi, deși mari, 20 și 21 de ani, au ales să rămână alături de tatăl lor. Mai mult, acesta se ocupă îndeaproape de problemele lor. “Ne vedem seară de seară, mâncăm împreună dimineața, râdem, ne întrebăm ce am mai făcut. Eu cu Sara (fiica lui - n.r.) avem aceeași meserie( ambii sunt actori - n.r). Ea joacă și la Teatrul Național. Avem multe lucruri comune. Copiii mei vor să mă vadă fericit. De Crăciun au vrut să stea mai mult cu mine, de Revelion, au stat numai cu mine. Vor să-mi fie bine”, a mai măturisit actorul-diacon.

Ovidiu Cunea joacă în continuare la Teatrul Național

Deși recunoaște că s-a gândit să se călugărească, Ovidiu Cuncea recunoaște că deocamdată nu poate renunța la actorie. În plus, încă le poartă de grijă copiilor săi. "Iubesc actoria, o fac cu mare mare bucurie în continuare. Vhemcredincioșii de la biserică la piesele mele".

În actuala stagiune, Ovidiu Cuncea joacă în "Preșul" și în "Revizorul", ambele la Teatrul Național.

 

Citește și:

De ce s-a călugărit actorul Dragoș Pâslaru. Ce relație are cu familia lui

L-am vizitat pe Nelu Curcă la mânăstire. De ce nu mai ţine legătura cu nimeni din «La Bloc»

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5