Ce spune ministrul Sănătății despre medicii care l-au operat pe Florin Busuioc

florin-busuioc-infarct.jpg

florin busuioc prezinta vremea la pro tv
Florin Busuioc a suferit un infarct și a fost operat de urgență la Craiova
foto: Pro TV

Ministrul Sănătății contrazice informațiile care au apărut în spațiul public legate de faptul că Florin Busuioc ar fi fost operat de un medic rezident șomer după ce a făcut infarct pe scena Filarmonicii din Craiova. ”Stentul a fost pus de un medic primar, medicul rezident a făcut parte din echipă”, adeclarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a lămurit lucrurile în cazul echipei care l-a operat pe Florin Busuioc la Spitalul de Urgență Craiova marți seara. „Am fost în legătura cu cei din Craiova până aseară târziu. El (Florin Busuioc n.r.) nu a fost stentat de către un medic rezident. Medicul rezident a făcut parte din echipa, a asistat la această procedură, dar stentul a fost pus de un medic primar. A mai asistat un medic cu competențe europene. Echipa a fost pregătită. Operația a avut loc la spitalul județean, în compartimentul de cardiologie intervențională, unde i s-a montat un stent. În cadrul spitalului județean de urgență există acea clinică de cardiologie cu zona de cardiologie intervențională. Acolo a fost stentat Florin Busuoic”, a explicat ministrul sănătății Sorina Pintea într-o intervenție la Digi 24.

Precizările ministrului vin în contextul în care în spațiul public s-a vehiculat ideea că Busu a fost operat de un rezident șomer, pentru că singurul medic șef pe cardiologie intervențională din Craiova nu răspundea la telefon.

dr._paul_trasca.jpg

dr. paul trasca medic cardiologie interventionala spitalul judetean craiova
Dr. Paul Traşcă este medicul care l-a operat pe Florin Busuioc
foto: captură video

 

„O echipă a venit de acasă condusă de doctorul Paul Trașcă, medic primar cu competențe în cardiologie intervențională. A fost sunat șeful de secție, care nu a răspuns la telefon. Există spitale care nu au secție de cardiologie intervențională și nu au număr de medici necesari pentru a face o gardă. Atunci în România se practică garda la domiciliu. Din echipă a mai făcut parte acest medic rezident în ultimul an. Își dă specialitatea în noiembrie, dar nu va rămâne șomer. Spitalul din Craiova scoate posturi la concurs, dar există o metodologie care funcționează și trebuie respectată. Nu înțeleg de unde informația că va rămâne șomer”, a explicat  Sorina Pintea.

Florin Busuioc a făcut infarct pe scenă

Actorul și prezentatorul tv Florin Busuioc se află în continuare în situație critică la Craiova, după ce i-a fost montat un stent marți seara. Busu, cum îl știe toată lumea, a suferit un infarct chiar pe scenă, în timpul unui spectacol susținut la Filarmonica Oltenia din Craiova. Colegii de scenă au chemat imediat o ambulanță SMURD, iar Florin Busuioc a fost resuscitat și transportat la Spitalul Județean, unde a început o luptă contra-cronometru pentru salvarea vieții lui. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, actorul nu a putut fi transportat cu elicopterul la București, așa că Busu a fost operat la Craiova de o echipă condusă de medicul Paul Trașcă. Cum din echipă a făcut parte și medicul rezident Eugen Țieranu, s-a acreditat ideea că Busu a fost operat de un rezident șomer.

Ce spune medicul care l-a operat pe Florin Busuioc

"Florin Busuioc a venit la spital în stare foarte gravă. A avut un vas mare de sânge complet obturat la inimă. După ce i-am montat un stent, putem spune că pacientul se simte mult mai bine. Are tensiunea 12.7, dar este în continuare intubat şi ventilat mecanic, starea lui generală fiind monitorizată de aparate. Nu este conştient, fiind în continuare sedat. Dacă nu se făcea această procedură în regim de urgenţă, şansele de supravieţuire ar fi fost minime. Din păcate, aici la clinică, noi nu aveam personal medical suficient. Operaţia a durat puţin, dar mobilizarea a fost mai grea", a declarat pentru Click! dr. Silviu Traşcă, medicul care l-a salvat pe Florin Busuioc.    

În prezent, actorul se află la secţia de Terapie Intensivă a clinicii şi va rămâne aici internat, transferul la Bucureşti fiind considerat un adevărat risc acum pentru el. 

 

Citește și:

Colegii de la PRO TV se roagă pentru Busu: ”Hai, Busule, hai!”

Ce frumoasă este Liliana, soţia lui Florin Busuioc. Detalii despre viaţa de familie a lui Busu

Loading...
 
 

Citește și

  • florin busuioc celebru la meteo pro tv

    Vestea că Florin Busuioc a suferit un infract şi a fost operat de urgenţă la Craiova le-a dat fiori reci colegilor săi din Pro Tv, dar şi familiei, care a fost anunţată de urgenţă că actorului i s-a făcut rău pe scenă. Busu, pe care toată lumea îl cunoaşte de la rubrica Meteo, se afla marţi seara pe scena Filarmonicii Oltenia din Craiova, unde juca în piesa Central Park, când a suferit un infarct. Florin Busuioc a devenit celebru datorită expunerii media pe unul dintre cela mai comerciale posturi tv din România, dar visul de a deveni actor a fost motivul pentru care el a venit în Capitală.

  • Busu, Florin Busuioc, Florin Jr

    Florin Busuioc (55 ani) a fost în atentia presei în urmă cu câțiva ani când și-ar fi ascuns existența fiului său cu același nume.