Ce frumoasă era în tinerețe soția lui Nicolae Botgros, regretata Lidia Bejenaru! La nuntă aveau 19 ani

lidia-bejenaru-nicolae-botgros11.jpg

Nicolae Botgros și Lidia Bejenaru erau căsătoriți de aproape 50 de ani
foto: arhivă personală

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

După o căsnicie de 49 de ani cu Lidia Bejenaru, una dintre cele mai discrete artiste de folclor, dirijorul Nicolae Botgros a rămas văduv, la vârsta de 68 de ani. Solista de peste Prut a murit luni, 26 iulie. Lidia Bejenaru și Nicolae Botgros se apropiau de nunta de aur și au împreună un fiu.

Cu bune, cu rele, cu reușite, dar și cu povești tumultuoase, care au făcut înconjurul presei, Nicolae Botgros și Lidia Bejenaru au gravitat în permanență în jurul scenei și în jurul brand-ului "Orchestra Lăutarii", pentru care trăiau cu pasiune și implicare. De altfel, cei doi au fost legați toată viața de familia și de muzica, pentru că s-au cunoscut "de mici", în adolescență, la un an după majorat. Când învăța la Soroca, la Şcolala de Iluminare Culturală “E. Sîrbu”, Nicolae Botgros a întâlnit-o pe Lidia Bejenaru, cu care s-a căsătorit când ambii aveau doar 19 ani. Au un singur copil, pe interpretul de muzică populară Cornel Botgros. În presa din Republica Moldova există puține imagini cu Lidia Bejenaru tânără, însă în cele prezente se vede că era o femeie frumoasă, care însă zâmbea puțin.

lidia-bejenaru-nicolae-botgros_2.jpg

Lidia Bejenaru și Nicolae Botgros, alături de fiul lor
Foto: orheitv.md

Nicolae Botgros: "Ea a fost propria mea armonie în cei 50 de ani de căsnicie"

Anul acesta, de ziua ei, Lidia Bejenaru a primit o declarație publică din partea soțului ei. "Toată viața am încercat să aduc armonie în sufletele oamenilor prin cântecul meu...armonie în viață, armonie în muzică...indiferent de ritm, impediment, urcușuri, obstacole...EA, mi-a fost aproape, a fost propria mea armonie în cei 50 de ANI de CĂSNICIE. Mulți ani frumoși mamei, bunicii, mulți ani soției mele, Lidia Bejenaru! Să o ferească Domnul de toate relele și să îi aducă în drum doar oameni buni la suflet. Da, astăzi e sărbătoare în familia Botgros", a scris maestrul, pe Facebook, în data de 3 mai, când Lidia împlinise vârsta de 68 de ani. Mai aveau puțin și ar fi bifat nunta de aur. Din păcate, Lidia Bejenaru a murit luni, 26 iulie, la vârsta de 68 de ani.

lidia-bejenaru.jpg

Lidia Bejenaru, în tinerețe

Lidia Bejenaru, biografie

Lidia Bejenaru s-a născut pe 3 mai 1953, într-o familie numeroasă. A făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca, între anii 1968–1971. Soția lui Nicolae Botgros și-a început cariera de solistă prin a se înscrie în cadrul orchestrei „Mugurel”, acolo unde chiar Botgros era și violonist. În cadrul Orchestrei de muzică populară „Lăutarii”, Lidia Bejenaru a lucrat în calitate de solistă, începând cu 1979, dar și între anii 1974 și 1977. A fost decorată, prin decret prezidențial, cu medalia „Meritul Civic” pentru merite în domeniul muzicii populare, în 1993.

Citește și:

Cântăreața de muzică populară Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, a murit! Artista avea 68 de ani

Nicolae Botgros s-a întors la soție după ce a făcut un copil cu iubita. Anișoara Dabija: „Nu regret, e un copil din dragoste”

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul