Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, a murit! Cântăreața de muzică populară avea 68 de ani

lidia-bejenaru-a-murit.jpg

Lidia Bejenaru a murit
Lidia Bejenaru a murit
Foto: arhiva personală

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Doliu în lumea muzicii populare! Artista Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, a decedat luni dimineață, 26 iulie, la 68 de ani. Anunțul a fost făcut de Andrei Locoman, directorul Palatului Național „Nicolae Sulac”.

„Lidia BEJENARU-BOTGROS s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia BEJENARU-BOTGROS, solistă de o viață a Orchesrtei Naționale de muzică populară „Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani. Solistă în prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii”, Lidia BEJENARU-BOTGROS, a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimmente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei.
Va fi simțită lipsa Lidiei BEJENARU-BOTGROS din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia BEJENARU-BOTGROS”, a scris Andrei Locoman pe Facebook.

Lidia Bejenaru și Nicolae Botgros au împreună un copil

Lidia Bejenaru  s-a născut la data de 3 mai 1953 în localitatea Țiplești din raionul Sîngerei.

Artista a scris muzica și textele pentru majoritatea cântecelor din repertoriu. Primul și unicul disc al interpretei, intitulat „M-a cuprins un dor de mamă”, a apărut după 20 de ani de activitate scenică.

În 1971, Lidia Bejenaru s-a căsătorit cu Nicolae Botgros. Au un singur copil, interpretul de muzică populară Cornel Botgros.

Cine a fost Lidia Bejenaru

Lidia Bejenaru este o interpretă de muzică populară din Republica Moldova, soția dirijorului Nicolae Botgros. S-a născut într-o familie numeroasă. A făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca între anii 1968–1971. Soția maestrului și-a început cariera de solistă prin a se înscrie în cadrul orchestrei „Mugurel”, acolo unde chiar dumnealui era și violonist. În cadrul Orchestrei de muzică populară „Lăutarii”, Lidia Bejenaru și-a făcut cariera în calitate de solistă începând cu 1979, dar și între 1974 și 1977. A fost decorată, prin decret prezidențial, cu medalia „Meritul Civic” pentru merite în domeniul muzicii populare, în 1993.

Citește și:

Ce frumoasă era în tinerețe soția lui Nicolae Botgros, regretata Lidia Bejenaru! La nuntă aveau 19 ani

Suferința ascunsă a Lidiei Bejenaru. Ce a umbrit ultimii ani de căsnicie cu Nicolae Botgros

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Cupidon a lovit din plin! Deși este căsătorit de 47 de ani și are o căsnicie solidă, Nicolae Botgros pare să trăiască o relație paralelă cu o solistă mai tânără cu 27 de ani decât el. Mai mult, colegii de breaslă ai artistului spun că Anișoara Dabija a născut în aprilie o fetiță, pe care celebrul dirijor din Republica Moldova a recunoscut-o și căreia i-a dat numele lui: Nicoleta Botgros! Oficial, artistul nu comentează această poveste.

  • Are un copil dintr-o relație extraconjugală, pe care l-a recunoscut oficial, dar căsnicia celebrului compozitor și dirijor al Orchestrei Lăutarii Chișinău nu e în pericol. Nicolae Botgros neagă zvonurile că și-ar fi părăsit soția. Mai mult, pe 5 octombrie, aniversează 49 de ani de căsnicie.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul