Boala a măcinat-o în nici 4 luni: «Florina Cercel a fumat până în ultima clipă, deși era bolnavă»

florina-cercel-fumat.jpg

florina cercel fumat
Florina Cercel nu a putut renunța la țigări
foto: Click!

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Vestea că Florina Cercel a murit subit, la 76 de ani, a șocat o țară întreagă. Colegii și prietenii o știau în putere, tonică și mereu cu zâmbetul la purtător. O boală cumplită, cancerul pulmonar, a măcinat-o însă în doar 4 luni, iar actrița a sfidat maladia, nedorind să renunțe la marele ei viciu, fumatul. Actrița Adela Mărculescu ne-a povestit că Florina Cercel s-a internat în spital imediat după ultima reprezentație pe care au avut-o împreună, și care a avut loc pe 31 martie.

Teatrul românesc este din nou în doliu şi mai sărac cu o stea după ce Florina Cercel a murit în dimineaţa zilei de 30 iulie 2019. Cine o vedea pe scena teatrului pe Florina Cercel nu o putea uita, căci deborda de energie şi avea parte de roluri care o scoteau în evidență și care îi puneau în valoare talentul uriaș.

Florina Cercel a fumat chiar dacă avea cancer pulmonar

Actriţa Florina Cercel s-a retras din activitate în ultimele luni, căci boala a pus stăpânire pe ea. Cu toate acestea, Florina Cercel nu a renunţat la viciul ei, ţigările, deşi avea cancer pulmonar. Fostă colegă de scenă cu Florina Cercel, actrița Adela Mărculescu a spus pentru Click! când s-a internat Florina Cercel în spital. „Ne-a părăsit Florina Cercel și am pierdut una dintre cele mai bune prietene. Am avut o perioadă cumplită în ultima vreme. După ce Ilinca Tomoroveanu și Damian Crâșmaru a venit și rândul ei. Este foarte greu să vorbesc despre asta. Ultima oară am jucat împreună la Teatrelli din București, în piesa «Quartet», pe 31 martie 2019, după care ne-am despărțit. Ea s-a dus la spital, vorbeam la telefon, dar fuma în continuare foarte mult. După asta nu am mai jucat împreună, dar am mai vorbit la telefon. Asta este viața...”, a spus, pentru Click!, actrița Adela Mărculescu (80 de ani).

adela-marculescu-florina-cercel-damian-crasmaru-in-piesa-qurtet.jpg

Adela Mărculescu, Florina Cercel și Damian Crâșmaru pe scenă în piesa Quartet
Adela Mărculescu, Florina Cercel și Damian Câșmaru în piesa „Quartet”

Florina Cercel făcea naveta între teatre

 • Florina Cercel în Aniela
 • Cu Adela Mărculescu şi Damian Crâşmaru În "Quartet"
 • în piesa "Quartet"
 • în piesa "Quartet"
 • în piesa "Quartet"
 • în piesa "Quartet"
 • în "Regina"
 • în "Regina"
 • Florina Cercel şi Edith Gonzales în "Inimă de ţigan"
 • Gheorghe Dinică şi Florina Cercel
 • Ioana Ginghina şi Florina Cercel în Aniela
 • Maximize

1/11

Ultima piesă în care am văzut-o pe Florina Cercel, într-o formă de zile mari, a fost la Teatrul Metropolis, „Quartet”, din distribuţia căruia mai făceau parte Adela Mărculescu şi regretatul Damian Crâşmaru, decedat și el pe 11 iulie 2019. În ultimii ani, Florina Cercel făcea naveta între Teatrul Naţional din București, Teatrul Nottara, Teatrul Tineretului și Arcub. Printre piesele în care a jucat Florina Cercel s-a numărat şi „Actriţele”, în care a făcut echipă cu Dana Dogaru, Anca Dinicu, dar și cu Carmen Tănase, actriţa care i-a dat viaţă personajului „Flăcărica” din serialele „Inimă de ţigan” (2007) şi „Regina” (2008). Cele două actriţe au mai jucat împreună şi în „Gaiţele”, producție a Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște, unde le mai aveau partenere pe Virginia Rogin, Carmen Ionescu și Antonia Ionescu Micu.

Florina Cercel va fi înmormântată joi, la Cimitirul Bellu

Actriţa Florina Cercel, care a murit marți, 30 iulie, la vârsta de 76 de ani, va fi înmormântată joi, pe Aleea Artiştilor din cimitirul Bellu, potrivit unui anunţ făcut de Teatrul Naţional din Bucureşti. Joi, începând cu ora 10.00, cei care doresc să îşi ia un ultim rămas bun de la actriţă o pot face în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional din Bucureşti. Înmormântarea va avea loc la ora 13.00.

Oameni de Milioane: Florina Cercel

Citește și:

Florina Cercel: «Primul soţ a murit de cancer, m-a lăsat singură la 29 de ani»

Ioana Ginghină: «Florina Cercel mi-a dat o palmă de mi-a sărit cercelul din ureche»

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul