Predicții Oscar 2021: Cine sunt marii favoriți. Ce spun experții despre șansele ”Colectiv”

predictii-oscar-2021.jpg

Predicții Oscar 2021: Cine sunt marii favoriți
foto: Getty

Mai sunt două săptămâni până la decernarea Premiilor Oscar 2021, care va avea loc la Teatrul Dolby, din Los Angeles, cu o locație specială în Londra. Dacă altă ceremonii s-au ținut virtual, organizatorii vor ca toți nominalizații să fie prezenți pe viu, în cele două locații. Ca în fiecare an, există favoriți și se fac predicții cu privire la cei care vor pleca acasă cu un trofeu.

Publicația Hollywood Reporter a făcut deja o serie de predicții pentru Oscar 2021, mai ales că procesul de votare se apropie de final. Pronosticurile sunt făcute pe baza unor sondaje făcute în rândul membrilor Academiei Americane de Film, dar și pe baza premiilor luate de filmele nominalizate la alte gale care preced Premiile Oscar 2021.

Predicții Oscar 2021: Cine va pleca acasă cu o statuetă

Nu e de mirare că principalul favorit la ”Cel mai bun film” este ”Nomadland”: pelicula a luat Leul de Aur la Veneția în 2020, marele premiu la Globurile de Aur și va lua probabil și premiul BAFTA pentru ”Cel mai bun film”. Însă și ”Trial of Chicago 7” și ”Promising Young Woman” au șanse, fiind al doilea și al treilea pe lista favoriților.

Regizoare Chloe Zhao (”Nomandland”) este și ea marea favorită la ”Cel mai bun regizor”, mai ales după ce a luat trofeul la Premiile Sindicatului regizorilor americani. O surpriză ar putea aduce Emerald Fennell (”Promising Young Woman)

Chadwick Boseman, din Ma Rainey's Black Bottom, care a murit în 2020, este marele favorit pentru actor în rol principal, iar Riz Ahmed (Sound of Metal) îi urmează în topul preferințelor.

 

Citește și

Oscar 2021. „Colectiv” al lui Alexander Nanau, primul film românesc nominalizat din istoria premiilor

Nominalizări Oscar 2021: Lista completă. "Colectiv", selectat pentru "Cel mai bun documentar" şi "Cel mai bun film internaţional"

 

”Nomadland” e favorit pentru încă un trofeu: ”Cea mai bună actriță”. Frances McDormand ar putea pleca cu premiul acasă, al treilea din cariera sa. Viola Davis (”Ma Rainey's Black Bottom”) este a doua preferată și are șanse mari, mai ales că a luat aceeași distincție la Premiile Sindicatului Actorilor Americani.

La categoria ”Cel mai bun actor în rol secundar”, marele preferat este Daniel Kaluuya  (”Judas and the Black Messiah”), iar Sacha Baron Cohen (”The Trial of the Chicago 7”) este considerat al doilea pe lista posibililor câștigători.

Supriza vine la ”Cea mai bună actriță într-un rol secundar”: Youn Yuh-jung (”Minari”), prima actriță sud-coreeană nominalizată la această categorie, e data drept favorită. Al doilea nume pe lista e cel al Amandei Seyfriend, din ”Mank”.

Sondajul realizat de Hollywood Reporter mai spune că ”Cel mai bun film internațional” va fi luat de ”Another Round”, al lui Thomas Vinterberg, dar că și Quo Vadis, Aida?, al Jasmilei Žbanić ar putea lua trofeul. ”Colectiv”, al lui Alexandru Nanau, e al treilea în ordinea preferințelor, cu șanse mai mici să fie ales castigator.

Nici la ”Cel mai bun documentar” nu pare să aibă șanse: e al patrulea în lista, din cinci filme nominalizate. Preferat este în ” My Octopus Teacher”, urmat de ”Time”

La categoriile ”Scenariu adaptat” și ”Scenariu original” favorite sunt Chloé Zhao pentru ”Nomadland” și Emerald Fennell pentru ” Promising Young Woman”.

La categoria ”Cel mai bun film de animație”, preferat e ”Soul”, o producție Pixar, dar și ” Wolfwalkers” ar avea șanse.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1