Linda Evangelista, deformată permanent în urma unei proceduri cosmetice. Ce spune fostul top-model

linda-evangelista-portret.jpg

linda evangelista
Linda Evangelista a recunoscut că a fost desfigurată iremediabil în urma unei proceduri cosmetice
foto: Getty Images

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Top-modelul Linda Evangelista a publicat pe contul personal de Instagram, miercuri noapte, un mesaj în care explică absenţa ei din atenţia publică în ultimii ani. Ea a mărturisit că este „deformată permanent” în urma unei proceduri cosmetice.

Unul dintre cele mai cunoscute şi solicitate modele ale anilor 1990, Linda Evangelista a rămas în memoria iubitorilor de modă pentru prezentările celor mai importanţi creatori, pentru copertele Vogue şi diverse campanii, dar şi pentru apariţia în videoclipul „Freedom” al piesei lui George Michael, alături de Naomi Campbell, Cindy Crawford şi Christy Turlington.

Spre deosebire de colegele ei de generaţie, Evangelista a dispărut din atenţia publică în ultimii ani, iar miercuri noapte a dezvăluit pe Instagram motivul.

Linda Evangelista, în vârstă de 56 de ani, a spus că o procedură de rutină pentru înlăturarea grăsimii, numită CoolSculpting, a deformat-o permanent, a afectat-o emoţional şi, în final, a obligat-o să se retragă. „Celor care s-au întrebat de ce nu am mai lucrat în timp ce carierele colegelor mele au fost prospere, motivul este acela că am fost desfigurată brutal de procedura CoolSculpting a Zeltiq, care a avut efectul invers celui promis”, a scris ea pe contul urmărit de peste 900.000 de utilizatori.

Fostul top-model a spus că, în loc să reducă grăsimea, procedura a înmulțit celulele grase şi „m-a lăsat permanent desfigurată, chiar şi după ce am făcut două operaţii de corectare, dureroase şi fără succes”.

Linda Evangelista: ”Am ajuns de nerecunoscut”

„Am ajuns, aşa cum a descris presa, «de nerecunoscut»”, a mai scris ea. În 2017, Daily Mail a publicat un astfel de titlu după ce ea a fost suprinsă de paparazzi în drum spre aeroportul din New York.

Evangelista a mai notat că a dezvoltat un efect secundar, numit paradoxical adipose hyperplasia. Potrivit Healthline, acesta este „un efect secundar foarte rar, dar grav” al procedurii de îngheţare a grăsimii, care apare în general la pacienţii de gen masculin. Site-ul explică: „Celulele grase din locul tratamentului se măresc şi nu se restrâng. Nu este cunoscut de ce se întâmplă acest lucru. Este un efect secundar mai degrabă cosmetic decât periculos fizic şi nu dispare de la sine”.

linda-evangelista.jpg

linda evangelista
Linda Evangelista, în 2006, pe vremea când făcea legea pe podiumurile de prezentare
foto: Getty Images

 

Linda Evangelista, hotărâtă să dea în judecată compania care produce dispozitivul cosmetic

Aprobat de FDA, organismul american de reglementare a alimentelor şi medicamentelor, CoolSculpting este numele de brand al remodelării nonchirurgicale prin temperatură scăzută a anumitor zone ale corpului. În ultimii ani, este tot mai populară în centrele spa.

Evangelista a menţionat Zeltiq, subsidiară a Allergan, care comercializează şi licenţiază instrumentele folosite pentru aceste proceduri.

Ea a precizat că a inițiat o acțiune legală şi că intenţionează să meargă mai departe pentru a scăpa de ruşinea ei, făcând publică această problemă. „Am obosit să trăiesc în felul acesta. Mi-ar plăcea să ies pe uşă cu capul sus, deşi nu mai arăt ca mine”.

Mesajul publicat de ea a primit numeroase aprecieri şi comentarii, între cei care şi-a exprimat sprijinul numărându-se Gwyneth Paltrow, Cindy Crawford şi Christy Turlington.

Citește și:

Priscilla Presley și Kim Basinger, mutilate de bisturiu. Cele mai nereușite operații estetice de la Hollywood

Katie Price, desfigurată de operaţiile estetice

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5