Kevin Spacey, pus oficial sub acuzare pentru agresiune sexuală

spacey.jpg

kevin spacey
Kevin Spacey e acuzat de agresiune sexuală
foto: Getty Images
Citeste tot despre: 

Actorul Kevin Spacey a fost pus sub acuzare în Nantucket, luni dimineaţă, pentru că a agresat sexual un tânăr în 2016, potrivit Variety.

Spacey nu a vorbit în timpul scurtei audieri de la instanţă, unde se aflau jurnalişti şi alte persoane.  Apărătorii săi au transmis judecătorilor din partea sa că pledează nevinovat

La intrarea şi la ieşirea din instanţă, aflată pe insula Nantucket, din statul Massachusetts, Spacey şi-a făcut cu greu loc printre jurnaliştii adunaţi la faţa locului. Următorul termen în acest proces este stabilit pe 4 martie, la care actorul de 59 de ani nu este obligat să participe, conform news.ro.

Judecătorul Thomas Barrett a cerut să i se pună la dispoziţie SMS-urile de pe telefonul mobil din următoarele şase luni care au urmat presupusului incident. 

Starul din serialul de televiziune "House of Cards" ceruse să fie reprezentat de avocaţii săi, dar judecătorul Thomas Barrett a refuzat, obligându-l să se prezinte în faţa instanţei. 

Este în mijlocul unui scandal mediatic din noiembrie 2017

Peste 30 de bărbaţi au spus că au fost victime ale avansurilor sexuale nedorite din partea lui Spacey, care se află în centrul unei controverse de anul trecut, de când actorul Anthony Rapp l-a acuzat că a încercat să-l seducă în 1986, pe când Rapp avea 14 ani. În octombrie 2017, Spacey şi-a cerut scuze pentru orice fel de comportament nepotrivit faţă de Rapp şi nu a mai comentat de atunci.

Acuzaţiile la adresa actorului au fost lansate în urma izbucnirii scandalului sexual care îl vizează pe producătorul hollywoodian Harvey Weinstein.

Rezultatul scandalului în privinţa lui Spacey, care a câştigat un premiu Oscar pentru cel mai bun actor în 2000 cu rolul din "American Beauty", a dus la excluderea sa din sezonul final al serialului Netflix "House of Cards" şi la înlocuirea lui în 2017 din filmul "All the Money in the World".

În ianuarie, Netflix a anunţat pierderi de 39 de milioane de dolari din proiecte în care era implicat Spacey.

Teatrul Old Vic din Londra, unde Spacey a fost director artistic timp de 12 ani, a transmis anul trecut că a primit 20 de acuzaţii de comportament neadecvat în privinţa actorului, care ar fi avut loc între 1995 şi 2013.

Spacey este unul dintre zecile de bărbaţi din industria de divertisment şi politică care au fost acuzaţi de comportament sexual neadecvat în ultimele 10 luni, parte ca rezultat al mişcării sociale "#MeToo". Spacey a recunoscut public pentru prima dată în octombrie 2017 că este homosexual.

Loading...