Fiul lui Robert Redford a murit la 58 de ani. James Redford suferea de cancer la ficat

james-robert-redford.jpg

james si robert redford
James Redford (stânga), fiul lui Robert Redford (dreapta), a murit la vârsta de 58 de ani
foto: Getty Images

James Redford, realizator de documentare, activist şi fiul actorului şi regizorului Robert Redford, a murit la vârsta de 58 de ani. James suferea de mai multe decenii de o maladie rară a ficatului, iar în urmă cu un an fusese diagnosticat cu cancer.

Soţia lui James Redfor, Kyle, a fost cea care a anunţat decesul vineri, 16 octombrie. „A trăit o viaţă frumoasă, care a avut impact şi a fost iubit de mulţi. Îi va fi simţită lipsa. Ca soţie a lui de 32 de ani, sunt recunoscătoare pentru cei doi copii extraordinari pe care i-am crescut împreună. Nu ştiu ce ne-am fi făcut fără ei în ultimii doi ani”, a scris soția lui James Redford pe contul personal de Twitter.

robert-james-dylan-redford.jpg

robert redford alaturi de fiul si de nepotul sau
James Redford (în mijloc), alături de tatăl Robert Redford și de fiul său Dylan
foto: Getty Images

 

Agentul lui Robert Redford a tyransmis, de asemenea, un comunicat în care vorbește despre suferința enormă a actorului de 84 de ani în această perioadă. ”Durerea de a-ți pierde copilul este imposibil de măsurat. Moștenirea lui James va dăinui prin copiii săi, prin arta, filmele și pasiunea cu care a militat pentru protejarea mediului înconjurător.”

Citește și:

Blestemul copiilor lui Robert Redford

James Redford suferise două transplanturi de ficat

Kyle Redford a dezvăluit că moartea cinastului a fost cauzată de un cancer la ficat și la căile biliare. Fiul lui Robert Redford suferea de câteva decenii de o maladie rară a ficatului, din pricina căreia suferise două transplanturi de-a lungul timpului.

În noiembrie 2019, în timp ce aștepta un al treilea transplant, James a fost diagnosticat cu cancer.

James era fiul lui Robert Redford cu Lola Wagenen (81 de ani), cu care marele actor a fost căsătorit între 1958 și 1985. În afară de James, Redfort a mai avut trei copii cu Lola: Scott (născut în 1959 și decedat în același an), Shauna (născută în 1960) și Amy (născută în 1970). Starul din ”Butch Cassidy și Sundance Kid” și ”Toți oamenii președintelui” s-a recăsătorit în 2009 cu pictorița Sybille Szaggars, cu care are o relație din 1996.

Căsătorit din 1988 cu Kyle, iubirea sa din tinerețe, James avea doi copii: Dylan, producător de filme, și Lena, actriță.

Citește și:

Robert Redford se retrage din actorie: «Asta a fost tot pentru mine»

Loading...

Citește și

  • Paris Hilton, de 31 de ani, a ajuns să vină la petreceri neinvitată! Ultima dată, ea l-a enervat la culme pe Robert Redford, de 76 de ani, care a vrut să o dea afară de Festivalul de Film Sundance, pe care el l-a fondat.

  • FOTO

    Actorul Robert Redford, în vârstă de 81 de ani, nu a rămas indiferent în ceea ce privește miscarea #Metoo și a vorbit despre rolul acesteia în timpul deschiderii Festivalului de Film de la Sundance care a avut loc joi, 18 ianuarie. Actorul consideră mișcarea ca reprezentând un punct de cotitură care va contribui decisiv la schimbarea culturii de la Hollywood în favoarea egalității dintre sexe.