Dorina Chiriac, despre tragedia provocată de Alec Baldwin: «Armele de recuzită cu gloanțe oarbe pot ucide de la mică distanță»

alec-baldwin.jpeg

Alec baldwin
Alex Baldwin a împușcat accidental doi oameni. Unul dintre ei a murit
Foto: Getty Images

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Tragedia provocată de actorul Alec Baldwin pe platoul de filmare al western-ului "Rust” ridică mult esemne de întrebare și provoacă multe speculații. Mulți se întreabă cum a fost posibil ca o persoană să fie ucisă și alta rănită grav după descărcarea unei arme cu gloanțe oarbe.

Actrița Dorina Chiriac a explicat, într-o postare pe pagina personală de Facebook, care este protocolul pe platourile de filmare în ceea ce privește armele de recuzită cu gloanțe oarbe. Realitatea este că acestea pot provoca moartea, dacă se trage cu ele de la mică distanță.

”Nu mai împrăștiați teorii aiurea până la finalizarea unei anchete.

Văd tot felul de declarații ciudate (informații «tehnice») de la actori care au făcut multe filme, dar și de la critici de film despre drama provocată accidental de Alec Baldwin.

Instructajul de pe platoul de filmare e ăsta: da, armele de recuzită cu gloanțe oarbe pot ucide de la mică distanță; expulzarea din armă a cartușului orb în apropierea organelor vitale poate ucide (traiectoria sa nu poate fi apreciată cu precizie).

De la mică distanță, pulberea rezultată poate face sită pielea și țesutul de sub ea. E motivul pentru care nu se trage de aproape. Se asigură o distanță de minim 1.5 m față de orice altă persoană. Astea sunt indicațiile expertului în arme și muniție prezent pe platoul de filmare al oricărei producții (și la noi).

Arma este, în mod normal, predată expertului după fiecare folosire, spre verificare și pregătire. Cu toate astea, am asistat eu însămi la întâmplări nefericite soldate (din fericire!) cu accidentări.

E o situație extrem de nefericită în care există, până la finalizarea unei anchete, doar victime”, a scris Dorina Chiriac pe Facebook.

Alec Baldwin a provocat moartea directorului de imagine și rănirea regizorului

Lumea filmului e în stare de șoc. Celebrul actor Alec Baldwin (63 de ani), aflat în New Mexico, la filmările peliculei "Rust", a tras cu o armă de recuzită şi a provocat moartea directorului de imagine Halyna Hutchins şi rănirea regizorului Joel Souza.

Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a fost dusă cu elicopterul la University of New Mexico Hospital, unde a fost declarată decedată de personalul medical, au spus autorităţile. Souza, în vârstă de 48 de ani, a fost dus cu ambulanţa la Christus St. Vincent Regional Medical Center, unde îi sunt tratate rănile. Producţia filmului a fost, desigur, oprită.

Un purtător de cuvânt al lui Baldwin a spus că a avut loc un accident pe platourile de filmare din cauza unei arme de recuzită cu gloanţe oarbe, care s-a declanşat din greşeală.

Citește și:

Primele imagini cu Alec Baldwin, devastat, după ce a împușcat-o mortal pe tânăra de 42 de ani. Mesaje de susținere, pentru actor

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5