În arma lui Alec Baldwin era muniție adevărată? Ce au raportat polițiștii

hannah-gutierrez.png

hannah gutierrez
Hannah Gutierrez este armurierul care a pregătit armele pentru filmările la ”Rust”
foto: arhiva personală/Instagram

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Asistentul de regie Dave Hall nu a știut că în arma pe care i-a dat-o lui Alec Baldwin se afla muniție adevărată, potrivit unui document alcătuit de polițiștii care au cerut mandat de percheziție pe platourile de filmare ale producției western ”Rust”. Actorul a ucis-o accidental pe directoarea de imagine și l-a rănit pe regizorul filmului.

Polițiștii din Santa Fe, din statul american New Mexico (situat în sud-vestul SUA), au ajuns joi după-amiază la ferma Bonanza Creek, în urma unui apel la uregențe prin care se semnalau împușcături accidentale la filmările pentru pelicula ”Rust”.

Oamenii legii au găsit la fața locului două persoane rănite cu o armă de foc de recuzită, manevrată de personajul principal, interpretat de Alec Baldwin.

Rănită în piept, Halyna Hutchins (42 de ani), directoarea de imagine a producției, a fost transportată cu elicopterul la spital, dar a murit din cauza rănilor. Regizorul Joel Sousa (48 de ani) a fost transportat cu ambulanța la un alt spital, unde a primit îngrijiri, dar nu a avut nevoie de spitalizare peste noapte.

Cum s-au derulat faptele pe platoul de filmare

Citând documente judiciare prezentate de polițiști pentru a obține un mandat de percheziție, Santa Fe Reporter arată că echipa de filmare repeta o scenă în momentul tragediei.

Armurierul a așezat trei arme de recuzită pe un cărucior, asistentul de regie a ales una dintre ele și i-a oferit-o lui Alec Baldwin spunându-i ”armă rece”, ceea ce înseamnă, în jargonul cinematografic, că arma respectivă nu era încărcată.

Asistentul de regie Dave Halls nu știa că în arma pe care i-a dat-o lui Baldwin se afla ”muniție adevărată”, potrivit documentului citat.

Hainele purtate de Alec Baldwin, precum și arma folosită și cartușele, au fost preluate de anchetatori.

Citește și:

Detalii din ancheta tragediei provocate de Alec Baldwin. Actorul a fost anunțat că arma este sigură

Dorina Chiriac, despre tragedia provocată de Alec Baldwin: «Armele de recuzită cu gloanțe oarbe pot ucide de la mică distanță»

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5