Amanda Lear, picioare șocant de perfecte la 80 de ani! Artista a defilat pe podium pentru Jean Paul Gaultier

amanda-lear-foto_epa-efe_17.jpg

Amanda Lear, senzațională la prezentarea designerului Jean Paul Gaultier
Amanda Lear, senzațională la prezentarea designerului Jean Paul Gaultier
foto: EPA/EFE
Citeste tot despre: 

Celebrităţile mondiale au defilat, miercuri seară, la Paris, pentru a aduce un omagiu carierei creatorului francez Jean-Paul Gaultier, la ultima prezentare haute-couture a acestuia. Senzația serii a fost artista Amanda Lear, care arată senzațional la 80 de ani. Poate numai la Tina Turner să mai fi văzut așa picioare perfecte, la vârsta a treia.

Să spui despre o femeie că e sexy la 80 de ani ar putea fi prea mult, prea nepotrivit. Însă dacă priviți pozele solistei Amanda Lear veți vedea că nu e deloc exagerat. Franțuzoaica, fostă muză a pictorului Salvador Dali, a atras priviri admirative miercuri seara (22 ianuarie), la Théâtre du Châtelet din Paris, unde designerul Jean Paul Gaultier a organizat ultima prezentare haute-couture după 50 de ani de carieră. 

Jean Paul Gaultier, ultima prezentare de modă haute-couture

250 de rochii, inspirate de modelele clasice Jean Paul Gaultier, cu sânii conici, rochii port-jartieră, rochii păpuşi gonflabile, au făcut deliciul spectatorilor de la Théâtre du Châtelet. Pentru această prezentare de modă, designerul, în vârstă de 67 de ani, a făcut apel la numeroase staruri, combinând genurile, vârstele şi formele. 

Au urcat pe podium Iris Mittenaere, Catherine Ringer, Dita Von Teese, Kiddy Smile, Béatrice Dalle, Amanda Lear, Mylène Farmer, Cristina Cordula, Bella Hadid, Gigi Hadid  etc.  

 • Amanda Lear, senzațională la prezentarea designerului Jean Paul Gaultier
  Amanda Lear, senzațională la prezentarea designerului Jean Paul Gaultier
  foto: EPA/EFE
 • foto: GettyImages
 • foto: EPA/EFE
 • foto: EPA/EFE
 • foto: EPA/EFE
 • foto: EPA/EFE
 • foto: EPA/EFE
 • foto: EPA/EFE
 • Maximize

1/10

Fiecare prezentare a fost un mini-spectacol: show-ul, pe de-a-ntregul, a durat o oră şi s-a încheiat apoteotic, cu Jean-Paul Gaultier purtat în triumf de colegi şi manechine. "A fost un bordel vesel, este tot ceea ce iubesc", a spus la final creatorul pentru BFM TV. "A fost prima dată pentru mine, pentru că nu am mai făcut niciodată o prezentare cu atâtea manechine. Am pus tot ce am iubit, tot ceea ce iubesc şi tot ceea ce am spus întotdeauna mai mult sau mai puţin". 

Gaultier a creat celebra bustieră a Madonnei din videoclipul "Vogue"

Dacă el asigură ca a semnat ultima prezentare de modă haute-couture, Jean-Paul Gaultier nu renunţă încă la modă. Şi a anunţat viitoare proiecte: "Creaţia de modă va continua, dar nu pot să dezvălui deocamdată conceptul (...). Paris Gaultier va exista în continuare. Nu vreau să mă opresc aşa, nu pot! Altfel, mor! Şi vor exista alte aventuri; vreau să fac o expoziţie la Cinemateca din Paris, cinema şi modă. Sunt lucrurile care mă interesează". 

Stilistul francez în vârstă de 67 de ani, care şi-a făcut debutul pe lângă Pierre Cardin, este o figură esenţială în lumea modei de când a schimbat coduri vestimentare în anii '80.

El este autorul creaţiilor emblematice precum bustiera cu cupe conice purtată de Madonna. De la primele colecţii, Gaultier a avut arta de a amesteca genurile, sexele, epocile.Acest fiu de contabil, care a crescut la Arcueil (Val-de-Marne), în apropiere de Paris, şi care a fost iniţiat de mic în modă de către bunica sa esteticiană, a creat fuste pentru bărbaţi în 1984, căci pentru el "un bărbat nu-şi poartă masculinitatea prin haine, virilitatea este în capul său".

Amanda Lear s-a retras din showbiz

Fosta muză a lui Dali şi a underground-ului londonez în anii 1970 - ea a fost în preajma lui David Bowie în special - trăieşte în prezent în Saint-Rémy-de-Provence, în mijlocul măslinilor şi a zeci de pisici. Foarte credincioasă, artista, în vârstă de 80 de ani, spune că se roagă în mod regulat Sfintei Rita şi poartă cu ea un rozariu binecuvântat de papă. Ea încă pictează. În urmă cu doi ani, Amanda Lear spunea că vrea să stea departe de scena din industria de divertisment, din cauza oboselii, însă iată că prietenul Jean Paul Gaultier a reușit să o scoată din nou la rampă. Amanda Lear spune că nu are familie: mama ei a decedat şi partenerul ei, Alain-Philippe Malagnac, a murit în 2000, în incendiul casei lor.

Citește și:

Amanda Lear şi-a tras iubit cu 47 de ani mai tânăr

Surorile Bella și Gigi Hadid, goale-puşcă în Vogue. Pozele n-au fost pe placul fanilor

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1