Patricia Pop, prima femeie care traversează România la volanul unui tractor: «De sus, vezi cât de frumoasă e ţara!»

patricia-pe-balot.jpg

Patricia Pop este o jurnalistă pe domeniul agricol care are un proiect de promovare a turismului agricol
Patricia Pop este prima femeie care traversează ţara la volanul unui tractor
foto: captura Facebook

Este blondă, are 42 de ani şi un corp superb. La prima vedere nici prin cap nu ţi-ar trece că ar avea ceva în comun cu muncile sau utilajele agricole. Patricia Pop este însă prima femeie care traversează țara la volanul unui tractor uriaş, în cadrul unui proiect de promovare a turismului din România.

Patricia este de fapt jurnalist de presă agricolă, iar ideea nu a venit foarte greu. A pus pe hârtie proiectul "România văzută din Tractor"  şi restul a venit de la sine. „Am vrut să fac o altfel de presă. Startul a fost la 1 iulie. În ceea ce priveşte tractorul, m-am provocat singură. Aş fi putut să merg cu un tractor de până în 3.500 de kilograme care se putea conduce şi cu categoria B, dar am zis că dacă tot merg în zonele acestea agricole, să merg cu un tractor mare, impunător. Am vrut să pot vorbi de la egal la egal cu fermierii. A trebuit să fac şcoala de tractorişti şi să-mi iau permisul pentru categoria Tr. Examenul l-am susţinut cu o săptămână înainte de a pleca la drum. Sala am luat-o cu 25 de puncte din 26 iar traseul l-am luat din prima”, a explicat Patricia.

 

patricia-pop-calare-pe-tractor-si-alte-persoane-pe-roti-fb.jpg

Patricia Pop este alături de echipa sa de la proiectul "România văzută din Tractor"
Oamenii se miră de tractorul condus de Patricia
foto: captura Facebook

 

„Ne opresc oamenii pe stradă”

Jurnalista spune că tractorul atrage atenţia oamenilor pe străzi. Nu de puţine ori au fost opriţi şi întrebaţi despre acest autovehicul, însă pentru ea şi echipa ei a fost de fapt un prilej de a le vorbi despre turismul agricol. „Este un tractor de 140 de cai putere. Avem o viteză medie de de 35-40 km pe oră. Merg cu el pe toate drumurile. Doar pe autostrăzi nu am voie. Are o cabină confortabilă, iar în interior este ca o limuzină. Confortul este extraordinar. Au fost oameni care ne-au văzut pe traseu, ne-au urmărit, ne-au oprit şi ne-au întrebat ce este cu acest tractor, ne-au întrebat dacă se pot urca în el. I-am lăsat. Însă noi promovăm altceva: turismul agricol, gastronomia locală”, a povestit Patricia.

 

patricia-pop-pe-tractor.jpg

Patricia Pop admiră frumuseţile ţării de pe tractor
patricia Pop spune că de sus totul se vede mai frumos
foto: captura Facebook

 

Patricia: „De sus, ai o altă perspectivă”

Tânăra a spus că nu ar fi crezut că toată experienţa va atât de interesantă  şi că totul va merge bine, chiar mai bine decât ar fi prevăzut. „Este minunat. Pentru mine este fantastic. Merg pe drumurile acestea, am plecat de la ferma Rotunda din judeţul Olt. În acest moment suntem la Ostrov. Am pus tractorul pe bac şi am trecut Dunărea. Ceea ce este cel mai spectaculos, de sus poţi să vezi lucrurile diferit. Este o altă perspectivă. Vezi de deasupra lanurile de floarea soarelui, de grâu, la acest moment câmpurile sunt spectaculoase. Vezi cât de frumoasă e ţara”.

 

patricia-pop-in-lanul-cu-grau.jpg

Patricia Pop este în lanul cu grâu
Patricia Pop nu ratează ocazia de a face fotografii în lanul de grâu
foto: captura Facebook

 

Patricia  a trecut prin Caracal și s-a îndreptat apoi spre Roșiori de Vede, un traseu care a șerpuit printre culturi de cereale și floarea soarelui, pe străzi înguste și drumuri naționale. În acest timp a vizitat ferme de animale, câmpuri cu cereale, sere cu legume şi a vorbit cu oamenii locurilor despre potenţialul turistic al acestor zone. Finalul călătoriei va fi la Ovidiu, în județul Constanța.

Loading...
 
 

Citește și

  • Odată cu primele raze de soare ale primăverii s-a deschis şi sezonul de vacanţe. Avem o ţară frumoasă şi o mulţime de locuri absolut impresionante pe care merită să le vedeţi măcar o dată în viaţă. Dacă încă nu v-aţi făcut planuri pentru vacanţa de Paşte şi de 1 Mai, aveţi timp să vă orientaţi spre una din destinaţiile propuse de experţii în turism.

  • Ţara noastră oferă o multitudine de variante pentru petrecerea timpului liber, fie că eşti în concediu, fie că doreşti o simplă evadare de weekend. Unele zone sunt superbe, indiferent de anotimp, însă altele, toamna, îți vor tăia răsuflarea.