Uite la ce sunt bune coacăzele negre!

Ultima actualizare:

Coacăzele negre sunt mult prea bune în stare naturală, pentru a fi folosite la gemuri şi compoturi. Consumarea lor fără a le îngheţa sau fierbe păstrează toată puterea fructului propriu-zis, oferind celui care le mănâncă un gust energic şi intens pe care alte fructe nu-l pot egala.

Mai cernite în comparaţie cu fragii şi zmeura, coacăzele negre conţin un număr impresionant de minerale şi vitamine. De exemplu, vitamina C apare într-o formă care se dovedeşte a fi cea mai stabilă dintre toate fructele, rezistând la căldură şi oxidare. Folosite mai ales ca pulbere, revitalizează rapid organismul, ajută la reechilibrarea metabolismului, normalizează activitatea nervoasă, măresc acuitatea vizuală, elimină anemia, favorizează procesele de creştere şi refacere, măresc imunitatea naturală a organismului. 

Anemie. Sucul, la fel ca pulberea de coacăze negre uscate, stimulează formarea hematiilor şi compensează deficitul de fier. Se bea zilnic o cană cu suc pe stomacul gol sau se ia o linguriţă cu pulbere de trei ori pe zi. O cură durează 2-3 săptămâni.

Miopie progresivă. Fructele şi frunzele cresc acuitatea vizuală (inclusiv cea nocturnă), favorizează corectarea anumitor deficienţe ale vederii. Se fac cure îndelungate (3-6 luni) cu pulbere sau cu macerat de coacăze negre.

Sensibilitate la infecţii (respiratorii, intestinale, renale). Se consumă zilnic 100 g de fragi şi 100 g de coacăze negre. În afara sezonului, se ia o jumătate de linguriţă cu pulbere de coacăze negre şi o jumătate de linguriţă cu pulbere de măceşe pe zi.

Articulaţii umflate, dureroase. Sucul şi ceaiul de coacăze negre au efecte antiinflamatoare şi depurative ideale, fiind în mod deosebit indicat în cure de 21 de zile pentru reumatici.

Ateroscleroză, arterită, hipertensiune. În toate aceste cazuri, se recomandă o cură de fructe - 500 g pe zi, vreme de două săptămâni.

Litiază renală. În fiecare zi se bea de dimineaţă o cană cu suc proaspăt, iar seara o cană cu ceai fierbinte de fructe şi frunze. În a zecea zi de cură se bea un litru din ceaiul obţinut dintr-o lingură cu frunze de mesteacăn, o lingură cu boabe de ienupăr şi o lingură cu frunze de coacăz negru, la un litru de apă clocotită.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net