Uite ce remedii poţi face cu ceapă!

Citeste tot despre: 

Folosit la aproape orice fel de mâncare, acest aliment este şi un remediu naturist la îndemâna tuturor. Consumată în stare crudă, în formă de suc sau chiar ceai de frunze uscate, ceapa este miraculoasă mai ales în cazul afecţiunilor cauzate de gripă sau răceală. Însă este de mare ajutor în tratarea mai multor boli.

  • Ceapa oferă protecţie organismului, întăreşte sistemul imunitar, ne scapă de depresii, de anemie, de artrită şi gută. Fiind un puternic antiseptic, luptă împotriva infecţiilor provocate de bacterii. Scade tensiunea arterială.
  • Este de ajutor în cazul diabetului, pentru că scade nivelul de insulină şi creşte toleranţa la glucoză, iar un anumit component din ceapa crudă previne osteoporoza. 
  • Tratează nasul înfundat, dacă ronţăiţi o ceapă crudă înainte de culcare. Iar durerile de dinţi pot fi calmate prin aceeaşi procedură. Mai mult decât atât, infuzia de foi de ceapă face minuni pentru toate tipurile de tuse, iar acneea poate fi tratată prin aplicarea unei măşti din suc de ceapă şi miere.
  • Pentru a trata răcelile, se face un ceai din două cepe fierte cu tot cu coajă, vreme de cinci minute, la o cană de apă, şi se bea dimineaţa. Ceapa este un remediu şi pentru scăderea febrei, dacă înveliţi o bucată de ceapă în tifon şi o puneţi la ureche pe timp de noapte.
  • Ceapa coaptă aplicată pe piept sau pe gât într-un tifon steril face minuni în cazul durerilor cauzate de bronşite, bronşiolite şi tuse. Cataplasmele cu ceapă coaptă se ţin toată noaptea. Tusea persistentă şi tusea convulsivă pot fi tratate prin decoctul de ceapă, sau prin infuzia de ceapă cu miere de albine.
  • Durerile în gât pot fi tratate cu tinctură de ceapă; pe plan intern: consumaţi câte o linguriţă de tinctură înainte de fiecare masă. Mai puteţi face cataplasme cu ceapă coaptă, conform http://dr-catalin-luca.ro.
  • Este de mare ajutor şi în afecţiunile gastrice, hepatice, edemele renale, etc. Crudă sau fiartă, este recomandată a fi consumată în cantităţi mari de persoanele ce suferă de ulcer gastric, edeme renale şi hepatice sau dereglări intestinale.
  • Sucul de ceapă face minuni în cazul persoanelor ce necesită un tratament pentru drenarea bilei şi pentru ulcer. Stomatitele pot fi tratate prin consumul de ceapă crudă, iar în cazul obezităţii, atât ceapa crudă cât şi supa de ceapă sunt foarte indicate. 
  • Bogată în flavonoizi, ajută la reducerea riscului bolilor de inimă. Flavonoizii sunt cunoscuţi pentru activitatea lor antioxidantă. Astfel, ceapa ajută la menţinerea unei inimi sănătoase, protejându-ne de formarea colesterolului.
Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1