Uite ce medicamente se mai testează pentru tratarea Covid-19, în lume. Au fost create pentru altceva

Ultima actualizare:

    Medicamentele pentru alte boli pot fi bune la tratarea coronavirusuluiwww.clicksanatate.ro
Medicamentele pentru alte boli pot fi bune la tratarea coronavirusuluiwww.clicksanatate.ro

Două noi tratamente împotriva coronavirusului dau rezultate încurajatoare în Franța și SUA. Este vorba despre Ivermectina și Tocilizumab. Însă și famotidina un remediu pentru arsurile gastrice și-ar putea face loc în rețetele pentru tratarea virusului.

În acest moment există mai multe tratamente – candidat pentru combaterea coronavirusului. Cel mai mare studiu, realizat la nivel global, a fost demarat de OMS și prevede testarea a patru tratamente: Remdesivir, Clorochină și hidroxichlorochină, Ritonavir/lopinavir și Ritonavir/lopinavir + interferon beta. Remdesivir-ul a ajuns și la pacienții din România după ce a fost testat cu succes în Statele Unite ale Americii.

Ivermectina, Tocilizumab și Famotidina sunt în teste pentru găsirea unui tratament pentru Covid-19. Bolile pe care le tratează aceste medicamente par că nu au nici o legătură cu SARS-COV-2, însă acestea ar reacționea cu unele enzime din componența virusului.

Ce este Ivermectina și la ce se utilizează

Cercetătători de Universitatea Monash din Australia au demonstrat că Ivermectina poate da rezultate foarte bune în tratarea pacienților cu noul virus. Acest medicament a fost creat în 1975 și, tradițional, e folosit în deparazitarea păduchilor ori pentru tratarea scabiei. În doar 48 de ore, Ivermectina a reușit să distrugă virusul, iar primele rezultate au fost consemnate în aproape 24 de ore. Însă testele au fost, deocamdată, făcute în laborator și va mai dura până la aplicarea tratamentului pentru pacienți.

Medicii și cercetătorii din Franța și SUA au anunțat, de asemenea, că rezultatele preliminare ale unor studii privind utilizarea medicamentelor ivermectina și tocilizumab.

Un studiu american realizat în comun de Universitatea Harvard și Universitatea Utah și citat de Le Figaro arată că tratamentul cu ivermectină în cazul pacienților spitalizați cu Covid-19 este asociat cu o scădere semnificativă a ratei mortalității, dar și cu scăderea duratei spitalizării.

Rezultatele arată că mortalitatea în rândul pacienților tratați cu ivermectină și aflați în ventilare mecanică a fost de 7%, față de 21% în rândul pacienților netratați cu medicamentul respectiv.

Ce este Tocilizumab și ce boli tratează

Tocilizumab este un medicament imunosupresiv, în principal pentru tratamentul artritei reumatoide. El a fost folosit în cadrul unui studiu de Assistance publique – Hôpitaux de Paris (AP – HP), trustul spitalului universitar care operează în regiunea pariziană. Conform rapoartelor realizate în cadrul studiului, din 64 de pacienți bolnavi tratați timp de 14 zile cu Tocilizumab, ”un procent semnificativ mai scăzut decât în grupul de control au murit sau au avut nevoie de ventilare mecanică”, potrivit Le Figaro. Însă și acest studiu este preliminar și are nevoie de validare științifică independentă.

Famotidina, remediul pentru stomac, împotriva coronavirusului

Un alt candidat se înscrie pe lista posibilelor tratamente pentru noul coronavrus. Famotidina, compusul activ în medicamentul Pepcid pentru arsuri la stomac ar putea ajutat la tratarea pacienților de Covid-19. La 7 aprilie, primii pacienți cu coronavirus de la Northwell Health din zona orașului New York au început să primească intravenos famotidină, de nouă ori doza de arsură la stomac. Spre deosebire de alte medicamente pe care le testează sistemul de 23 de spitale, inclusiv sarilumabul Regeneron și remesivirul Gilead Sciences, Northwell a ținut studiul de famotidină sub acoperire pentru a asigura un stoc de cercetare înainte ca alte spitale, sau chiar guvernul federal, să înceapă să-l cumpere, scrie sciencemag.org.

Până acum, Rapoartele din China și rezultatele modelării moleculare sugerează că medicamentul, care pare să se lege de o enzimă cheie în sindromul respirator acut sever coronavirus 2 (SARS-CoV-2), ar putea face diferența. Însă istoricul din jurul hidroxiclorochinelor și clorochininei - medicamentele antimalarice neprobate prezentate de președintele Donald Trump și de unii medici și oameni de știință îi face pe cercetători să nu se bucure de succes și să îl considere încă prematur. Abia peste câteva săptămâni se va afla dacă acest medicament va fi bun.

În același timp, marile companii farmaceutice din lume testează vaccinuri pentru Covid-19. China și Marea Britanie au anunțat deja că au în teste serurile care ar putea ajunge să fie produse la scară largă.

Citește și: 

Nu te-ai fi gândit! Coronavirusul ar putea fi vindecat cu un medicament pentru artrită

Cine sunt primii pacienți din România, tratați cu Remdesivir. Ce spune medicul Virgil Musta

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net