Nu te-ai fi gândit! Coronavirusul ar putea fi vindecat cu un medicament pentru artrită

Ultima actualizare:

    Ce medicament ar putea trata coronavirusul
Ce medicament ar putea trata coronavirusul

Incredibil de simplu! Coronavirusul ar putea fi vindecat cu ajutorul unui medicament pentru artrită. China a aprobat ca acest tratament să fie folosit într-un studiu privind tratarea unor pacienţi cu plămânii puternic afectaţi de coronavirus.

Comisia Naţională de Sănătate de la Beijing a transmis că medicamentul Actemra, produs de firma Roche poate fi folosit în tratarea pacienţilor care prezintă o pneumonie gravă cauzată de coronavirus. Cercetătorii spun că ar avea efecte pozitive în cazul pacienţilor care au plămânii puternic afectaţi de coronavirus, prin reducerea inflamaţiei.  Însă până acum nu a fost făcut niciun studiu demonstreze că acest medicament este într-adevăr eficient în cazul pacienţilor infectaţi cu Covid19.  Medicamentul nu a fost aprobat momentan de către Administraţia Naţională a Medicamentului din China.

Actemra este un medicament pentru artrita ce este în teste pentru tratarea coronavirusul
Actemra este un medicament pentru artrita ce este în teste pentru tratarea coronavirusul

Autorităţile medicale din China au declarat, miercuri, că se va folosi un medicament pentru artrita produs de Roche Holding pentru a trata unii pacienți cu forme severe de coronavirus. Este vorba despre Tocilizumab, vândut de gigantul elvețian farmaceutic sub numele comercial Actemra care poate fi prescris pacienților cu coronavirus care prezintă leziuni pulmonare grave și prezintă un nivel ridicat al unei proteine ​​numite Interleukin 6, care ar putea indica inflamații sau boli imunologice, a informat  Comisia Națională de Sănătate din China în ultima versiune a ghidurilor de tratament publicată online şi citată de Reuters.

Cercetătorii chinezi au înregistrat recent un studiu clinic de 3 luni pentru Actemra, care va recruta 188 de pacienți cu coronavirus și se desfăşoară în perioada 10 februarie -10 mai 2020, conform înregistrărilor prezentate în baza de date a înregistrării studiilor clinice din China.

Ce este Actemra, medicamentul pentru artrită care ar putea vindeca coronavirusul

Actemra (tocilizumab) cunoscut şi sub denumirea de atlizumab este un medicament imunosupresiv folosit în principal pentru tratamentul artritei reumatoide și a artritei idiopate sistemice juvenile, o formă severă de artrită la copii. Este un anticorp monoclonal umanizat împotriva receptorului interleukinei-6, potrivit actemrahcp.com.

Acest medicament  este autorizat de Uniunea Europeană şi este şi poate fi găsit şi în farmaciile din ţara noastră. Trebuie ştiut însă că acesta nu se poate achiziţiona oricum. El poate fi eliberat doar în baza unei prescripţii medicale iar tratamentul trebuie inițiat de un medic cu experiență în diagnosticul și tratamentul bolii respective.

Coronavirusul ar putea fi tratat cu un medicament pentru artrită
Coronavirusul ar putea fi tratat cu un medicament pentru artrită

În România este disponibil sub formă de soluție pentru injecție subcutanată (sub piele) și de concentrat din care se prepară o soluție pentru perfuzie intravenoasă (picurare în venă). Modul de administrare, doza și frecvența administrării Actemra depind de boala pentru tratarea căreia se utilizează. Studiile demonstrează că acest medicament este eficace în ceea ce privește reducerea simptomelor mai multor afecțiuni inflamatorii. De altfel, Agenția Europeană pentru Medicamente a hotărât că beneficiile sunt mai mari decât riscurile asociate și acest medicament poate fi autorizat pentru utilizare în UE.

Cine nu poate folosi Actemra

Cele mai frecvente reacții adverse asociate acestui medicament  sunt infecții ale căilor respiratorii superioare (infecții la nivelul nasului și gâtului), rinofaringită (inflamație a nasului și gâtului), dureri de cap, hipertensiune (tensiune arterială mare) și valori anormale ale funcției hepatice, potrivit prospectului acestuia. Cele mai grave reacții adverse sunt infecții grave, complicații ale diverticulitei (boală care afectează intestinul) și reacții de hipersensibilitate (alergice). Este contraindicat  pacienților care au o infecție severă activă. În timpul tratamentului, medicii trebuie să urmărească atent apariția unor semne de infecție la pacienți și să prescrie medicamentul cu precauție la pacienții care au infecții recurente sau de lungă durată sau boli care pot mări riscul de infecții, de exemplu diverticulită sau diabet.

Roche  se aşteaptă la vânzări mari

Potrivit Reuters, compania Roche nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii. Însă firma ar fi transmis, luni,  că a donat Actemra în valoare de 14 milioane de yuani (2,02 milioane USD) în luna februarie.De asemenea, Roche a declarat în ianuarie că se așteaptă la creșterea vânzărilor și a profiturilor în acest an, deoarece cererea de medicamente noi și mai multe afaceri din China compensează scăderi ale medicamentelor mai vechi ale căror brevete au expirat.Pe de altă parte, producătorii de medicamente chinezi încearcă să ezvolte alternative la tratamentul vândut de Roche.  Ei vor folosi versiuni mai ieftine ale compuşilor medicamentelor biotehnologice complexe cum este Actemra.

Cu peste 80.000 de cazuri de infectare şi aproape 3.000 de decese, China este ţara cea mai afectată de epidemia de coronavirus. Până în prezent nu există vaccinuri sau tratamente pentru prevenirea şi tratarea Covid-19 aprobate.

Actemra, medicamentul folosit pentru tratarea artritei, nu a fost încă aprobat pentru utilizarea în vindecarea coronavirusului la scară largă, până nu sunt gata rapoartele studiilor.

Citește:

Atenție, tratamentele false pentru coronavirus vă pot ucide!

Leac pentru coronavirus din plasma persoanelor care s-au vindecat?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net