Tratamente naturiste cu boabe de mazăre

Ultima actualizare:

Chiar dacă sunt mici, asta nu înseamnă că se clasează pe ultimele locuri în ceea ce priveşte importanţa nutriţională. Boabele de mazăre înlocuiesc cu succes carnea, fiind o sursă excelentă de minerale, vitamine şi proteine. Consumate regulat, încetinesc procesul de îmbătrânire, au un efect pozitiv asupra creierului şi echilibrează funcţiile sistemului cardio-vascular.

Activitatea cerebrală

Boabele uscate de mazăre se dau prin râşniţa de cafea, iar pulberea obţinută se conservă până la trei-patru luni, în pungi de hârtie, într-un loc uscat. Se administrează zilnic câte o jumătate de linguriţă, înainte de masă. Este indicată în special persoanelor active, foarte solicitate intelectual.

Rinichi

Peste o mână de păstăi de mazăre se toarnă o cană de apă rece. Se fierbe la foc mic, timp de zece minute, se acoperă şi se lasă la infuzat până se răceşte complet. Se administrează câte două linguri de lichid, de trei ori pe zi. Durata tratamentului este de trei săptămâni.

Stomac

Înainte de fiecare masă, se mănâncă câte patru-cinci boabe de mazăre proaspătă sau uscată, înmuiate în apă. Este indicat să se administreze în fiecare zi, timp îndelungat, pentru cel puţin şase luni.

Răni

Două linguri de pulbere de mazăre se amestecă bine cu un albuş de ou. Se aplică pe zona afectată (furuncule, eczeme, răni purulente), lăsând să acţioneze cel puţin o oră. Se clăteşte cu ceai de muşeţel călduţ.

Diabet

Specialiştii spun că persoanele care consumă această legumă în mod frecvent au un risc mult mai scăzut de a face diabet, decât persoanele care nu obişnuiesc să mănânce mazăre. Această legumă are un index glicemic scăzut, aşa că ea nu măreşte nivelul de zahăr din sânge.

Sistemul osos 

Aşa cum am mai spus, mazărea conţine o cantitate mare de vitamina K şi B6. Acestea au rolul de a întări oasele şi astfel previn osteoporoza şi ateroscleroza. Mazărea este recomandată şi persoanelor care au probleme cu vederea, sau care vor să le prevină. În urma unor studii, cercetătorii au dovedit că această legumă dacă este consumată des poate să îmbunătăţească vederea. De acest lucru fiind responsabil un compus al acestei legume numit luteină, conform www.formula-as.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net