Șase trucuri pentru a evita transpirația în exces vara

oameni-transpirati.jpg

barbat care transpira
Specialiștii recomandă câteva trucuri pentru a evita transpirația în exces
foto: Shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

După câteva furtuni de vară, canicula se va instala și în România fără îndoială, iar una dintre principalele preocupări va fi aceea de a ține transpirația sub control. Specialiștii francezi citați de Madame Le Figaro oferă șase trucuri pentru a evita transpirația în exces din zilele toride de vară.

Transpirația reprezintă un fenomen absolut firesc. ”Atunci când este cald, corpul își reglează temperatura și transpiră pentru a se răcori”, explică doctorul în farmacie Thomas Kassab, citat de Madame Le Figaro. ”Corpul produce sudoare, care se depune pe piele și apoi se evaporă. Pentru asta, absoarbe energie, altfel spus căldură, apoi o elimină. În felul acesta, corpul se răcește. Este fizică pură.”

Există însă soluții pentru a evita să vă lichefiați fizic și mental, limitând în același timp transpirația.

1. Folosiți un spray umidificator!

Pentru a provoca acțiunea de evaporare, care ajută la eliminarea căldurii din corp, fără să fie nevoie să produceți sudoarea neplăcut mirositoare, este util să folosiți un spray umidificator. ”Principiul este același: particulele de apă pulverizate pe piele au nevoie de energie (deci de căldură) pentru a se evapora.”

2. Relaxați-vă!

Angoasa hrănește angoasa. Când transpirați, simțiți mirosul neplăcut, intrați în panică și transpirați și mai mult. Încercați să vedeți tabloul de ansamblu. ”Ceea ce este anormal este să transpirați în exces. Acest fenomen se numește hiperhidroză, adică o hiperactivitate a glandelor sudoripare. Corpul nostru are 4 milioane de glande sudoripare”, explică Thomas Kassab. ”Hiperhidroza poate fi provocată de caniculă, dar și de stres. Prin urmare, puteți combate acest fenomen prin tehnici clasice de relaxare, precum respirația profundă, meditația, automasajul.”

3. Evitați materialele și culorile care atrag și rețin căldura!

Uitați de rochia cu bretele din neopren negru! ”Culorile închise atrag razele infraroșii. De aceea e de preferat să purtați culori deschise. De asemenea, materialele sintetice împiedică pielea să respire și transpirația să se evapore. Prin urmare, ar fi bine să alegeți bumbacul și inul, care favorizează circulația aerului”, recomandă Thomas Kassab.

4. Folosiți piatra de alaun înainte de culcare!

Este un lucru știut că deodorantele, indiferent cât de scumpe sunt și cât de bine le sunt vândute cumpărătorilor, nu împiedică transpirația, ci adaugă parfum pe piele. Piatra de alaun, disponibilă în farmacii, are cu adevărat efect antiperspirant. ”Pe bază de săruri de aluminiu, piatra de alaun nu este periculoasă, cu singura condiție să fie corect folosită. Astfel, se aplică pe pielea curată și uscată seara. Sărurile trebuie să rămână la suprafață. Este important să nu fie aplicate după epilare sau pe eczeme sau răni, când pielea este poroasă. Corpul transpiră mai puțin în timpul nopții, prin urmare, sărurile se pot depune mai bine.”

5. Nu consumați băuturi prea reci!

Nu ajută cu nimic să consumați 3 litri de apă pe zi, ca să transpirați mai puțin. Pe de altă parte, temperatura băuturilor pe care le consumați influențează semnificativ producția de sudoare. Surpriză, băuturile foarte reci vă vor face să transpirați și mai mult. ”Corpul reacționează foarte simplu: dacă-i dai rece, se va încălzi. Invers, dacă-i oferi o băutură caldă, își va regla temperatura și se va răcori”, explică Thomas Kassab. Nu este nevoie, totuși, să vă ardeți pe gât. Este suficient să consumați băuturi la temperatura camerei sau infuzii călduțe.

7. Răriți condimentele, alcoolul, cafeaua și ceaiul!

Alimentația poate ajuta, de asemenea, la limitarea transpirației. Asta presupune să limitați tot ce conține cofeină, teină sau alcool. ”Tot ce are efect stimulator crește tensiunea arterială, deci și temperatura corpului, provocând transpirația. Condimentele au același efect. Nu este nevoie să le eliminăm cu totul. Este suficient să le limităm”, explică Thomas Kassab.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5