Prunele uscate, fructele care îţi dau energie

Ultima actualizare:

Foarte gustoase şi hrănitoare, prunele oferă o varietate de beneficii pentru sănătate, graţie conţinutului bogat de vitamine, minerale şi fibre, în opoziţie cu aportul sărac de calorii. Dacă le consumi regulat, ele te ajută să îţi menţii atât corpul, cât şi mintea sănătoase.

  • Prunele uscate conţin vitamina A, C şi grupul B, fibre, potasiu, cupru, calciu, magneziu, seleniu, fier. În general, fructele uscate sunt surse excelente de fibre solubile, au un indice glicemic scăzut şi previn afecţiunile cardiovasculare şi inflamaţiile interne. Fibrele ajută la normalizarea nivelului de zahăr din sânge, jucând un rol important în prevenirea şi tratarea diabetului de tip 2. Zaharurile conţinute de fructele uscate conferă o valoare energetică de cinci ori mai mare decât cele proaspete. 
  • Te scapă de oboseală şi stres. Un alt avantaj al consumului de prune îl reprezintă faptul că sporesc, prin vitamina C, capacitatea de absorbţie a fierului. Datorită conţinutului natural de zaharuri, prunele au proprietăţi energizante, stimulând sistemul muscular şi nervos. Ele pot alunga oboseala sau senzaţia de stres.
  • Păstrează memoria bună. Prunele uscate mai conţin resveratrol, un antioxidant de cinci ori mai puternic decât betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decât vitamina E şi de 20 de ori mai puternic decât vitamina C. Este de mare folos pentru că elimină celulele deteriorate care afectează memoria, conform www.alegesanatos.ro.
  • Previn constipaţia. Pe lânga faptul că ajută tranzitul intestinal, mai sunt cunoscute şi pentru abilitatea lor de a preveni constipaţia.
  • Ajută la slăbit. Sunt sărace în calorii şi, spre deosebire de fructele proaspete, se pot păstra un timp îndelungat, putând fi achiziţionate pe toată perioada anului. Prin conţinutul ridicat de fibre, inhibă pofta de mâncare.
  • Previn bolile de inimă. Prin conţinutul mare de potasiu, prunele au darul de a menţine presiunea sângelui la limite normale şi, prin urmare, să prevină accidentele vasculare cerebrale.
  • Benefice pentru oase. Prunele sunt bogate şi în vitamina A: un singur fruct conţine 8% din aportul zilnic. E recunoscut faptul că vitamina A promovează refacerea şi creşterea oaselor. 
  • Combat anemia. Vitamina C, care se găseşte din belşug în prune, combate anemia şi previne reapariţia ei. Aceasta intervine în absorbţia fierului la nivelul organelor digestive, jucând astfel un rol indirect în prevenirea şi tratarea anemiei feriprive.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net