Nicotina și vinul roșu, aliați împotriva Covid-19? Ce au mai descoperit cercetătorii străini

Ultima actualizare:

    Ar putea vinul roșu și țigările să combată coronavirusul?gettly images
Ar putea vinul roșu și țigările să combată coronavirusul?gettly images

O veste bună pentru cei cărora le place să se delecteze cu un pahar de vin roşu! O substanță conținută de lichidul rubiniu ar putea fi benefică în tratamentul pentru coronavirus. Se pare că medicii ar vrea să experimenteze această descoperite pe pacienții cu forme ușoare de Covid-19. Și fumătorii ar putea avea parte de o ușurare. Nicotina s-ar părea că este un aliat în lupta cu virusul periculos.

Cele două obiceiuri considerate vicii, ar putea fi de folos chiar celor cărora le place să fumeze sau să bea vin. Cel puțin așa susțin cercetători din Franța și Italia. O substanță conținută de cinul roșu și o alta din țigări ar putea ajuta în lupta cu noul coronavirus.

Trebuie reținut, însă că aceste afirmații nu au fost dovedite de studii concrete.

Un aliat pe cât de problematic pe atât de neașteptat s-ar putea dovedi prețios în lupta cu noul coronavirus: nicotina. Ipoteza că fumătorii ar fi mai puțini expuși a fost avansată de Assistance publique – Hôpitaux de Paris (AP-HP), se bazează pe rezultatele unui studiu care subliniază numărul mic de fumători internați ca pacienți, scrie Digi 24.

AP-HP (care reunește instituții medicale publice din Paris și din împrejurimile capitalei franceze) este printre cele mai mari structuri spitalicești din Europa și una dintre cele mai mari din lume. Este o structură de tip universitar care asigură pregătirea cadrelor medicale și tratarea pacienților în 52 de ramuri ale medicinei. Are peste 90.000 de angajați, între care 15.800 de medici, și administrează 44 de spitale. 

Astfel, AP-HP a constatat că dintre 11.ooo de pacienți internați cu Covid-19 la începutul lunii aprilie,  numai 8,5 dintre ei erau fumători. O proporție uimitor de mică, dat fiind numărul mare de fumători din Franța (25,4 la sută din populație), scrie Le Point.

Pe de altă parte, doctorul Makoto Miyara și profesorul Zahir Amoura de la spitalul Pitié-Salpêtrière se pregătesc să publice un studiu în care au avut ca eșantion 343 de bolnavi spitalizați și 139 de persoane cu forme mai puțin severe. Rezultatele, din nou tulburătoare: dintre persoanele spitalizate, cu vârsta medie de 65 de ani, numai 4,4 la sută erau fumători zilnici. Iar dintre pacienții tratați în ambulatoriu, a căror vârstă medie a fost de 44 de ani, numai 5,3 la sută erau fumători. Astfel, dr. Zahir Amoura constată că sunt cu aproape 80 la sută mai puțini fumători în rândul celor care se îmbolnăvesc de Covid decât în rândul populației generale de același sex și de aceeași vârstă. 

Mai puțini fumători infectați dar cu forme mai grave

Proporția fumătorilor în rândul bolnavilor din China a fost destul de mică, potrivit unui studiu publicat la sfârșitul lunii martie în New England Journal of Medicine. Din 1.000 de persoane contaminate, numai 12,6 a sută erau fumători, în condițiile în care 28 la sută dintre chinezi sunt fumători. 

Constatările sunt cumva contrariante, în condițiile în care medicii au avertizat până acum că tocmai, fumătorii ar fi mai expuși riscului de a face formele grave provocate de coronavirus, pentru că ei au oricum capacitatea pulmonară afectată de fumat. Și, într-adevăr, în rândul persoanelor care s-au îmbolnăvit de Covid, fumătorii au făcut forme mai grave decât nefumătorii.

Însă datele francezilor arată că ar fi cam de cinci ori mai puțini fumători în rândul persoanelor internate pentru Covid. De aceea, s-ar putea ca nicotina să aibă un rol protector, dar asta nu e dovedit și sunt necesare studii serioase. Dr. Jean-Pierre Changeux crede că nicotina ar bloca noul coronavirus să intre în celulele fumătorilor. Ar interfera cu învelișul coronavirusului și l-ar împiedica să pătrundă în celulele receptoare. 

Totuși, un studiu clinic va trebui să verifice această ipoteză. Pe de altă parte, să nu uităm, spun medicii francezi, că fumatul omoară mai mulți oameni decât covidul. În Franța, fumatul rămâne primul factor de mortalitate. 

Vinul roşu natural este cel mai puternic antioxidant

Despre faptul că vinul roşu, cel natural, nu tratat cu nitriţi şi alte substanţe chimice, este un excelent antioxidant, care ajută mult sistemul imunitar se ştia şi sunt chiar doctori care recomandă câte un pahar pe zi tocmai în acest scop.

Asta, bineînţeles, cu o condiţie esenţială. Aceea de a nu suferi de hipertensiune arterială, pentru că în acest caz vinul roşu devine inamic, făcând-o să crească periculos, mai ales dacă în loc de unul consumaţi un număr mai mare de pahare, scrie fanatik.ro.

Un studiu întreprins la Napoli demonstrează că resveratrolul este substanţa minune capabilă să se bată cu viruşii. Potrivit unui studiu al Universității Federico II și publicat în revista Nature, Resveratrol ar putea fi fenolul capabil să blocheze replicarea virală a Covid-19.

Acest lucru rezultă dintr-un studiu realizat de Guangdi Li și Erik De Clercq de la Universitatea Federico II.  Este un studiu bazat pe efectele resveratrolului, un fenol non-flavonoid și o fitoalexină produsă în mod natural de numeroase plante ca răspuns la atacuri. de agenți patogeni.

Citește și: 

Cât de repede pătrunde noul coronavirus în plămânii unui bărbat de 50 de ani. Medic: ”Distrugerea se poate vedea cu uşurinţă!”

Vom trăi cu noul coronavirus încă doi ani! Nelu Tătaru: ”Un vaccin, încă departe”

image
image
image
image
image
image
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net