Marii arşi pot fi trataţi şi la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi. Uite cum arată secţia de Chirurgie Plastică

pat-arsi-spital-spiridon-iasi2.jpg

Aşa arată secţia unde vor fi trataţi marii arşi
Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi are cinci paturi pentru marii arşi
foto: Ministerul Sănătăţii

De acum, pacienţii cu arsuri grave pot fi trataţi şi la Iaşi. Cinci paturi de Mari Arși sunt operaționale la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon”, în cadrul Clinicii de Chirurgie Plastică Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri. Acestea se adaugă la cele 18 existente în prezent la Timișoara, București și Brașov. Mai sunt și 10 paturi la Spitalul Clinic de Urgență Copii "Grigore Alexandrescu".

Investiția a fost realizată de către Ministerul Sănătății prin utilizarea de fonduri de la bugetul de stat (transferuri) si prin intermediul proiectului garantat de Guvernul Romaniei, finanțat de Banca Mondială

Uite cum arată noua unitate de arşi

Secția a fost dotată cu principalele 34 tipuri de echipamente necesare îngrijirii pacienţilor.

sectie-spital-spiridon-arsi-iasi.jpg

Secţie pentru Marii Arşi la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi
Marii Arşi, trataţi la Iaşi
foto: captura Ministerul Sănătăţii

"Noua unitate  dispune de toate spațiile necesare asigurării tratamentului pacienților cu arsuri severe, respectiv 5 paturi pentru mari arși, 5 săli de operație, 5 paturi pentru terapie intensiva intermediara si 10 paturi pentru arsuri mici si medii, maxim 20% din suprafața corpului",  a spus ministrul Sorina Pintea, prezenta la inaugurarea secţiei.  

sorina-pintea-spitalul-sfantul-spiridon-iasi-mari-arsi.jpg

Sorina Pintea, la inaugurarea paturilor pentru marii arşi de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi
Sorina Pintea şi medicii de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi
foto: captura Facebook

Valoarea totală a echipamentelor achiziționate este de 11,5 milioane lei.

Ministrul a mai precizat că din punct de vedere legislativ anul acesta au fost rezolvate o serie de aspecte privind tratarea pacientului cu arsuri grave.

"Am stabilit procedura de transfer a marelui ars, noi criterii privind transferul, dar și modul în care se face recuperarea. Urmează să fie pregătit personal medical pentru partea de recuperare care e foarte importantă ", a spus ministrul Pintea.

Lucrările de construcție și amenajare  ale secției au fost finanțate de Ministerul Sănătății  și au  valoarea totală de 40 milioane de lei.

cada-arsi-spital-spiridon-iasi.jpg

Cadă pentru arşi la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi
Aici sunt spălaţi marii arşi

La începutul anului 2018 au fost inițiate de Ministerul Sănătăţii , în cadrul proiectului finanțat de Banca Mondială,  și  procedurile pentru achiziția echipamentelor necesare dotării centrului de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iaşi, precum și a altor 3 centre naționale (Timișoara, SJU Bagdasar Arseni București și SCUC Grigore Alexandrescu București). În acest sens au fost realizate mai multe licitații, iar la începutul lunii octombrie 2019 a fost finalizată livrarea, instalarea și instruirea personalului pentru utilizarea tuturor acestor  echipamente.

Citeşte şi: 

Așa arată acum secția de ortopedie de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”

Uite cum arată ventilatorul neonatal de 35.000 de euro! Aparatul salvează viețile bebelușilor născuți prematur la Spitalul Universitar din București

Loading...

Citește și

  • spitalul arsi control ministrul sanatatii

    Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a solicitat să fie făcut, marţi, un control la Spitalul de Arşi din Capitală, potrivit News.ro. Și asta, pentru a verifica dacă dezinfecţia în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a fost făcută corect înainte de începerea lucrărilor de reabilitare.

  • unitate mari arsi spitalul floreasca

    Finalizată în anul 2010, Unitatea de Îngrijire a Arșilor Grav de la Spitalul Floreasca din Capitală a devenit funcțională de abia anul trecut. Din păcate, secția a stat închisă atunci când am avut mare nevoie de ea, și anume, după tragedia de la Colectiv. De când a fost dată, însă, în folosință, peste 200 de oameni au fost tratați aici, în condiții de maximă siguranță. Click! vă prezintă singura unitate de acest gen din România.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1