Așa arată acum secția de ortopedie de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”

Ultima actualizare:

    Managerul Spitalului Grigore Alexandrescu, Alexandru Ulici, spune că lampa din blocul operator este de ultimă generațiefoto: Click!
Managerul Spitalului Grigore Alexandrescu, Alexandru Ulici, spune că lampa din blocul operator este de ultimă generațiefoto: Click!

Aparatură de ultimă generație și saloane moderne pentru tratamentul copiilor . Așa arată acum secția de ortopedie pediatrică de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” din Capitală. Aceasta a fost redeschisă, ieri, în prezența ministrului Sorina Pintea.

Potrivit managerului Spitalului ”Grigore Alexandrescu”, Alexandru Ulici, secția nu a mai fusese modernizată din anul 1998. Acum toate cele 28 de paturi au fost schimbate cu unele noi, funcţionale cu dotare completă pentru rezolvarea cazurilor complexe de traumatologie ortopedică. 

Așa arată blocul operator de la Ortopedie

În blocul operator au fost cumpărate mese noi, versatile, care pot fi utilizate și pentru adulți în cazuri de calamitate. Iar lămpile din sălile de operații, vechi de peste 20 de ani, au fost înlocuite cu unele performante. ”Noile lampi permit atât o vizualizare perfectă indiferent de câmpul operator și indiferent de durata operației. În secția de Ortopedie în mod frecvent se fac intervenții chirurgicale a căror durată depășește 6-8 ore . Toate lămpile de operație permit transmiterea în timp real a imaginilor către un centru pilot cu scop atât de supervizare a actului operator cât și cu scop didactic”, a explicat ministrul Sorina Pintea, la redeschiderea secției.

Cea mai veche masă de operație din această secție era din anul 1970. Mesele achiziționate permit tratamentul oricărei afecțiuni ortopedice sau traumatice inclusiv pentru pacienții din grupa de vârstă 16-18 ani.

Sala de operație a fost modernizată
Sala de operație a fost modernizată

Șase milioane de lei au costat, până în prezent, dotările din această secție și urmează să mai fie cumpărate și altă aparatură, în valoare de încă patru milioane de lei, care să asigure intervenții de calitate aici, în România.

 Saloane modernizate și mesaje prietenoase

Când intri în saloanele secției de ortopedie a te întâmpină desene pe pereți și mesaje încurajatoare. Uiți pentru o clipă că ești în spital.  De exemplu, pe unul dintre pereții unui salon ești îndemnat să zâmbești. ”Un zâmbet este o curbă care face totul drept” (Phyllis Diller) stă scris printre florile și inimile desenate pe zid.

În alt salon te întâmpină un ursuleț pe care în cheamă Zico.

Zico este un personaj amuzant care îi încântă pe copiii aflați în suferință
Zico este un personaj amuzant care îi încântă pe copiii aflați în suferință

Deasupra unui pat, lângă o inimă desenată pe perete, un citat din Aristotel îți aduce aminte că ”Sănătatea este cea mai meritorie calitate a corpului”.

Tot pe secția de ortopedie sunt în procedura de achiziție un amplificator de imagine, un artroscop de ultimă generație și un sistem complet de neuromonitorizare ce vor permite creșterea gradului de complexitate a intervențiilor chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale și nu numai.

Pe de altă parte, ministrul Sorina Pintea a spus că va suplimenta finanțarea acestui spital cu aproximativ un milion de euro, bani care vor fi folosiți pentru aparatură. 

”Am decis alocarea de fonduri suplimentare pentru dotarea spitalului, în functie de proiectele imediate ale spitalului.

Secția de Ortopedie Pediatrică asigură consultații pentru aproximativ 10.000 pacienți în fiecare lună și intervenții chirurgicale pentru aproximativ 250-300 pacienți în fiecare lună”, a explicat Pintea.

1,2 milioane de pacienţi ajung anual să fie consultați la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, iar 60% dintre aceştia sunt din afara Bucureştiului.

Citește și: 

Poftiţi în cel mai modern spital de copii

Uite cum arată ventilatorul neonatal de 35.000 de euro! Aparatul salvează viețile bebelușilor născuți prematur la Spitalul Universitar din București

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net