Cum să te protejezi de noul Coronavirus.Sfaturi prietenoase pentru copii

Ultima actualizare:
Stai în casă dacă situația o impune
Stai în casă dacă situația o impune

Noul coronavirus împune măsuri de protecție mai drastice. Este important să prevenim îmbolnăvirile având grijă de noi. Cea mai importantă regulă pentru a țien virusul departe este igiena personală. Chiar dacă știm să ne spălăm corect pe mâini, trebuie să ținem cont că în situația actuală, acest gest trebuie făcut mai des ca de obicei.

Pentru că situația de urgență impune pe teritorul României mai multe restricții, pentru a preveni extinderea îmbolnăvirilor, autoritățile au luat mpsura închiderii tutuor școlilor și gradinițelor. Astfel, copiii care erau incluși în orace dintre aceste forme de învățământ au rămas acasă în grija părinților sau a altor persoane care trebuie să se ocupe de îngrijirea și educația lor continue. 

Și pentru că este important ca și cei mai mici să fie informați cu privire la riscurile pandemiei de coronavirus, UNICEF vine în sprijinul părinților cu sfaturi pentru copii:

Spală-te des pe mâini!

Folosește temeinic apa și săpunul sau dezinfectează-ți mâinile cu o soluție pe bază de alcool, chiar dacă nu ți se pare că sunt murdare. Spală-te pe mâini înainte de fiecare masă sau gustare sau ori de câte ori atingi un obiect pe care l-au atins și alții (cum ar fi clanța ușii). Săpunul și soluțiile dezinfectante ucid virușii care ne pot îmbolnăvi și care sunt invizibili

Protejează-i pe cei din jur!

Acoperă-ți gura și nasul atunci când strănuți sau tușești! Strănută sau tușește în pliul cotului sau într-un șervețel pe care aruncă-l imediat la un coș cu capac și spală-te bine pe mâini.

Cum să ne protejăm de coronavirus
Cum să ne protejăm de coronavirus

Nu îți atinge fața cu mâinile nespălate sau nedezinfectate!

Virusul poate pătrunde în corp prin ochi, nas sau gură, așa că este important să nu îți atingi fața dacă mâinile nu sunt bine spălate sau dezinfectate.

Stai la distanță de cei care au simptome de răceală!

Menține o distanță de cel puțin 1 metru față de persoanele care strănută, tușesc, sau cărora le curge nasul. Atunci când cineva tușește sau strănută, picăturile de salivă, care conțin virusul, îi pot atinge pe cei din jur și le pot transmite boala.

Dacă nu te simți bine, anunță-i din timp pe cei care te pot ajuta!

Simți că ai febră sau e ceva în neregulă cu starea ta de sănătate? Te doare gâtul, tușești sau respiri mai greu? Anunță-i imediat pe cei care te pot ajuta: profesori, părinți sau personalul medical școlar.

Stai în carantină dacă este cazul!

În cazul în care te-ai întors în ultimele două săptămâni dintr-o zonă afectată de epidemie sau dacă ai intrat în contact cu cineva infectat, atunci va trebui să stai acasă timp de 14 zile, fără să te vezi cu prietenii sau cu alți membri ai familiei, care nu locuiesc cu tine.


    Stai în casă dacă situația o impuneUNICEF
Stai în casă dacă situația o impuneUNICEF

Este normal să să ai multe întrebări despre cum te afectează situația aceasta și cum acționează coronavirusul. Discută cu un adult despre ce te preocupă și spune deschis care sunt lucrurile care te neliniștesc. Nicio întrebare nu e „prea copilărească” dacă te îngrijorează foarte tare sau dacă e vorba de sănătatea ta.

Aceste sfaturi sunt menite să îi ajute pe copii și tineri să aibă încredere în ei și să folosească timpul în care sunt obligați să stea în casă, făcând lucruri constructive și distractive.

Citește și:

Coronavirus. 10 întrebări și răspunsuri pentru copii și tineri. Ce informații vitale trebuie să știe

Adio, permis de conducere! Examinările s-au suspendat până în aprilie

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net