Covid-19: vaccinul britanic AstraZeneca are rezultate bune și la tineri, și la persoane în vârstă

vaccin-astrazeneca.jpg

vaccin anti covid-19
Vaccinul anti-covid-19 de la AstraZeneca se află în ultima fază de testare
foto: Shutterstock

Laboratorul farmaceutic britanic AstraZeneca a anunțat luni, 26 octombrie, că vaccinul împotriva Covid-19 la care se lucrează intens în această perioadă a provocat un răspuns imunitar încurajator atât din partea adulților tineri, cât și din partea persoanelor în vârstă.

”Este încurajator să vezi răspunsuri imunitare similare la persoanele în vârstă și la tineri”, a subliniat purtătorul de cuvânt al laboratorului AstraZeneca, care lucrează la vaccin împreună cu Universitatea Oxford. ”Rezultatele de acum nu fac decât susțină dovezile despre siguranța și răspunsul imunitar obținute până în prezent”, a mai transmis grupul, conform Le Figaro.

Reprezentanții Universității Oxford au precizat că aceste date provin din primele teste clinice, din așa-numita fază a doua. În prezent, vaccinul se află în faza testărilor clinice mai ample, din faza a treia, etapa care precedă autorizarea pentru folosire la scară largă. Testele clinice au fost reluate și în SUA, singura țară unde acestea erau suspendate, după apariția unei afecțiuni la unul dintre participanții la studiu, în urmă cu șase săptămâni, după cum au anunțat reprezentanții AstraZeneca încă de vineri.

Citește și:

Câte doze de vaccin anti-Covid-19 a comandat România. ”Am vrut să asigurăm pentru 50% din populație”

Un vaccin anti-Covid al grupului Pfizer ar putea fi distribuit americanilor înainte de sfârşitul acestui an

Rezultatele testelor sunt așteptate anul acesta, vaccinul de la AstraZeneca fiind în faza cea mai avansată, față de celelalte încercări. Grupul farmaceutic a prevândut deja sute de milioane de doze pe mai multe continente și a semnat parteneriate cu alți producători pentru ca vaccinul să fie produs și pe plan local. Laboratorul s eașteaptă la o cerere de miliarde de doze. În Marea Britanie, ministrul Sănătății Matt Hancock a estimat, luni că folosirea vaccinului în masă va fi posibilă înainte de vara viitoare. Hancock nu a exclus ca anumite categorii de persoane să primească acest vaccin înainte de Crăciun.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1