Coronavirus. Exercițiile fizice practicate în timpul izolării ajută sistemul imunitar

flotari3947538.jpg

Poți să faci flotări acasă

Izolarea a devenit tot mai grea si întreg organismul nostru pare să fie afectat. Coroanirusul pare să nu ocolească pe nimeni. Tineri și persoane în vârstă sunt practic descoperiți în fața bolii. Lupta este dusă de sistemul imunitar care trebuie întărit în această perioadă. Și pentru că nu mai avem voie să alergăm prin parcuri sau să mergem la sală, câteva exerciții fizice practicate în timpul izolării, pot ajuta la întărirea sănătății.

Exerciţiile fizice regulate practicate în timpul izolării ajută la menţinerea sistemului imunitar sănătos, conform unei analize realizate de un grup de cercetători britanici, scrie hotnews.ro.

Specialiștii de la Universitatea din Bath a concluzionat că practicarea exerciţiilor fizice în perioada în care se urmează îndrumările privind distanţarea socială are un "efect extrem de pozitiv" asupra sănătăţii şi stării de bine. Sistemul imunitar poate face față agenilor patogeni, prin practicarea exercițiilor fizice. Însă cercetarea a relevat și faptul că  sportul încetinește modificările care apar odată cu înaintarea în vârstă.

Exercițiile fizice practicate în timpul izolării ajută sistemul imunitar, conform unui studiu

Specialiștii spun că 150 de minute de exerciţii aerobice de intensitate moderată - precum mersul pe jos, alergarea sau mersul pe bicicletă - pe săptămână ar fi recomandate pentru o stare de sănătate bună.  Persoanele a căror capacitate de efectuare a exerciţiilor fizice este limitată din cauza stării de sănătate sau a unui handicap ar trebui să se mişte mai mult şi să nu uite că "orice este mai bun decât nimic", au subliniat cercetătorii. Ei au adăugat de asemenea că exerciţiile de rezistenţă au beneficii clare pentru menţinerea muşchilor, ceea ce ajută totodată la mişcare.

"Cercetările noastre au ajuns la concluzia că există dovezi foarte limitate conform cărora exerciţiile fizice ar creşte în mod direct riscul de infectare cu virusuri. În contextul coronavirusului şi a stărilor în care ne regăsim astăzi, cea mai importantă consideraţie este reducerea expunerii la alte persoane care ar putea fi purtătoare ale virusurilor. Însă, oamenii nu ar trebui să treacă cu vederea importanţa de a rămâne în formă, activi şi sănătoşi în această perioadă", a declarat doctor James Turner de la Departamentul pentru Sănătate al Universităţii din Bath.

"În condiţiile în care sunt efectuate în izolare - departe de ceilalţi - exerciţiile fizice zilnice vor ajuta la o mai bună menţinere a modului în care funcţionează sistemul imunitar", a adăugat cercetătorul.

Analiza a fost publicată în jurnalul internaţional Exercise Immunology Review.

Autoritățile din Romînia au decretat stare de urgență din cauza coronavirusului. Astfel, mobilitatea oamenilor a fost diminuată. Exercițiile fizice practicarte acasă pot ajuta sistemul imunitar să lupte cu virușul. 

 

Citește și: 

Hai la sport în sufragerie! Iată cum ne menținem în formă cât stăm acasă

Ministrul Vela: dacă plimbi cățelul sau faci sport, nu ai nevoie de declarație pe propria răspundere

Loading...

Citește și

  • Începând din 25 martie, toți românii care ies din casă trebuie să aibă la ei fie o adeverință de la locul de muncă, fie o declarație pe propria răspundere, care să ateste motivul deplasării. De azi, 28 martie, declaraţiile pot fi completate și online, pe platforma electronică formular.sts.ro, fiind necesară însă o semnătură olografă (de mână). Ministrul Vela a precizat că adeverințele se pot arăta autorităților și din telefon, așa că nu ai neapărat nevoie de o imprimantă acasă.

  • Jandarmii și polițiștii verifică dacă oamenii care ies pe stradă au adeverințele la ei

    Declarația pe proprie răspundere, pe care suntem obligați să o avem atunci când ieșim din casă, s-a schimbat. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, aceasta a fost simplificată în privința datelor care necesită a fi completate.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1