Ministrul Vela: dacă plimbi cățelul sau faci sport, nu ai nevoie de declarație pe propria răspundere

Ultima actualizare:

    Ministrul de Interne Marcel Velafoto: Inquam Photos
Ministrul de Interne Marcel Velafoto: Inquam Photos

Ordonanță militară și nu prea! După ce, marți seară, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că înăsprește restricțiile de circulație pentru că oamenii nu au înțeles gravitatea situației, miercuri, același ministru îi asigură pe români că polițiștii vor da dovadă de înțelegere și nu vor cere declarația pe propria răspundere de la cei care fac sport pe afară sau își scot câinele la plimbare.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut miercuri câteva precizări cu privire la ordonanța militară intrată în vigoare la ora 12:00, care prevede restricții de circulație pentru toți românii, atât pe timp de noapte, cât și pe timp de zi.

Astfel, Vela a declarat că persoanele care își plimbă animalele de companie sau fac sport în apropierea locuinței nu trebuie să prezinte declarația pe propria răspundere.

Aceasta în ciuda faptului că în Ordonanța Militară 3, la articolul 4, scrie că pentru verificarea motivului deplasării se prezintă o declarație pe proprie răspundere, completată de fiecare dată când o persoană părăsește domiciliul. Excepție fac angajații care nu pot lucra la distanță și care trebuie să prezinte adeverința semnată de angajator.

Marcel Vela: polițiștii văd adresa din buletin

"Cei care se plimbă, fac sport sau scot cățelul pot arăta buletinul. Polițistul vede că pe buletin e adresa din zona în care te afli. Dacă persoana nu are act de identitate pe adresa de domiciliu, atunci face declarație pe propria răspundere că locuiește acolo.

Nu suntem așa categorici, trebuie să conștientizeze fiecare cetățean că e în interesul lui. Tot ce facem e în sprijinul populației. Dacă se respectau recomandările de la început poate nu luam aceste măsuri. Dar lumea a luat în glumă recomandările, au apărut bancuri și glume pe Internet", a spus Vela la Digi24.

Totuși, ministrul de Interne nu a precizat, și nici în ordonanța militară nu este prevăzut, ce înseamnă apropierea locuinței și pe ce distanță ne putem plimba animalul d ecompanie sau putem desfășura activități fizice.

Citește și:

Polițiștii au dat peste 1.700 de amenzi în prima noapte de carantină în România

Oficial! De miercuri, persoanele peste 65 de ani au voie să se deplaseze numai între orele 11 și 13

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net