Ce efecte terapeutice are mierea pentru organismul nostru, în perioadele de suprasolicitare

Ultima actualizare:

    Mierea este un tonic excelent pentru organismul umanSursa foto: Click.ro
Mierea este un tonic excelent pentru organismul umanSursa foto: Click.ro

Deseori, în perioadele de suprasolicitare, energia organismului nostru scade în mod vizibil. În astfel de situații, predispoziția spre nervozitate se accentuează, iar migrenele sunt tot mai frecvente. De aceea, s-a constatat că, o cură cu miere, este un aliat de nădejde care ne ajută să revenim la normal.

Mierea ne încarcă cu energie

Referitor la efectele terapeutice ale mierii în organismul nostru, trapeuții susțin că, dintre toate zaharurile, cu excepția glucozei, mierea este absorbită foarte repede de organism, după primele 15 minute de la administrare, și nu sufocă deloc circuitul sanguin cu un exces de zahăr. În același timp, în  alimentele care conțin hidrați de carbon, de exemplu: zahăr, făinoase, marmeladă, șerbet sau pâine, zaharurile se regăsesc în forme complexe. De aceea, pentru a fi digerate, aceste alimente solicită organismului uman un efort suplimentar. În schimb, mierea  are în compoziție zaharuri sub formă simplă, iar acestea sunt  absorbite repede și fără o transformare prealabilă.

”Mierea ne ajută să avem un tonus bun și ne încarcă cu energie, deoarece vitaminele și mineralele pe care le conține sunt asimilate cu ușurință de organism. Mierea conține numeroase vitamine: C, A, D,  K și cele din complexul B ,  iar cele mai importante substanțe minerale  care se regăsesc în miere sunt:  potasiul, magneziul, fosforul și calciul. Atât vitaminele, cât și mineralele conținute de miere variază în funcție de nectarul adunat de albine și de resursele solului unde cresc plantele respective. Mierea nefiltrată conține propolis, un antibiotic puternic, denumit și penicilina din miere. Propolisul este o substanță cu proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice. De aceea, mierea poate fi folosită cu succes în tratarea infecțiilor cu viruși, printre care și streptococul auriu și E.coli”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriție în studiul: ”Mierea ne menține mereu în formă”.                                            

Ce beneficii aduce organismului terapia cu miere

Mierea redă organismului o doză mare energie de care acesta are nevoie.Este un foarte bun calmant și liniștete organismul fără să producă efecte secundare negative în corpul nostru.Mierea este calmant chiar și pentru persoanele hipersensibile și predispuse la nervozitate.Specialiștii susțin că mierea calmează și migrenele rebele în cazul în care suferinzii o consumă sub formă de cură, și nu ocazional.Dintre toate zaharurile, mierea este foarte bine tolerată de rinichi, fiind recomandată în afecțiunile renale, din cele mai vechi timpuri, chiar din vremea lui Hipocrate.Mierea este un tonic pentru inimă, o sursă  excelentă de energie. De exemplu, o  lingură de miere oferă organismului 60 Kcal care vor fi transformate foarte repede în energie, în comparație cu oricare aliment.De asemenea, mierea este recunoscută ca un  calmant care combate cârceii.Consumul zilnic, moderat de miere neprocesată, previne ulcerele gastrice, deoarece conține bacterii care luptă împotriva bacteriilor Helicobacter pilori care cauzează această afecțiune.Mierea nefiltrată conține propolis, un antibiotic puternic, denumit și penicilina din miere, o substanță cu proprietăți antibacteriene, antivirale si antifungice. Mierea nu irită mucoasa aparatului digestiv și influențează benefic flora intestinală. Totodată, acest aliment natural favorizează tranzitul intestinal, ajutând la eliminarea promptă a toxinelor din organism.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net