Ce contraindicaţii are dieta oloproteică, cea cu care Amalia Năstase a slăbit spectaculos

dieta_amalia_nastase.jpg

dieta amalia nastase
Amalia Năstase a slăbit 20 de kilograme cu dieta oloproteică
Foto: arhivă personală

Amalia Năstase (42 de ani) a slăbit 20 de kilograme în aproape trei luni şi arată fabulos. Noua ei siluetă, obţinută cu un regim special, a creat vâlvă printre doamne care au început să ceară în stânga şi în dreapta informaţii despre metoda de slăbit a femeii de afaceri. Dieta oloproteică ţinută de Amalia Năstase nu este însă recomandată tuturor. Nuriţioniştii averizează persoanele care se ştiu cu probleme ale ficatului să nu urmeze acest regim deoarece le-ar putea face mai mult rău decât bine.

Sătulă să fie criticată pentru kilogramele în plus cu care a rămas după ultima sarcină, Amalia Năstase s-a apucat de un regim care a ajutat-o să slăbească nu mai puţin de 20 de kilograme şi să-i aducă în garderobă măsurile la haine pe care le purta odinioară. 

amalia-nastase-dieta.jpg

amalia nastase dieta oloproteica
Amalia Năstase, hotărâtă să învingă în lupta cu kilogramele în plus
Foto: Instagram

Dietă oloproteica sau așa numită liposucție alimentară, urmată de femeia de afaceri, prespune eliminarea totală a zahărului și a carbohidraților din meniul zilnic, fiind foarte bogată în proteine, legume și verdețuri. Specialiştii în nutriţie dau asigurări că urmând această dietă se poate pierde în greutate până la 3 kg pe săptămână. Dacă dieta este urmată corect după câteva săptămâni analizele se sânge vor arăta valori ideale ale glicemiei, trigliceridelor, iar colesterolul va fi ţinut sub control. 

Efecte secundare în dieta oloproteică

Ca în orice regim de slăbit există însă riscuri şi contraindicaţii şi în dieta oloproteică. "Pe termen scurt primele probleme care pot apărea la persoanele care apelează la această dietă oloproteică sunt durerile de cap, starea de agitație, greața, insomnia, amețeala, constipația și apatia. Majoritatea acestor efecte secundare, să le spunem aşa, dispar după câte zile de la începerea dietei oloproteice.

wasim_nazer.jpg

wasim nazer nutritionist
Wasim Nazer, nutriţionist şi specialist remodelare corporală
Foto: arhivă personală

Este doar o chestiune de timp, până ce organismul începe să se obişnuiească. Este foarte important să se consume multe lichide în acest interval. Probleme mai mari pot să apară pe termn lung. Este vorba despre steatoză herpatică, litiază renală, deficite enzimatice şi carenţele de vitamine și minerale", a explicat Wasim Nazer, nutriţionist şi specialist în remodelare corporală.  

Afecţiuni în care dieta oloproteică este interzisă

Dieta oloproteică este contraindicată persoanalor care suferă de diabet și mai ales celor care se află sub tratament cu insulină. În aceste cazuri, specialistul spune că schema de tratament trebuie modificată înainte de a începe o asemenea dietă, deoarece se poate ajunge la scăderea bruscă a glicemiei și chiar la comă. Pacienții care suferă de pancreatită sau probleme ale ficatului, aceste organe fiind suprasolicitate în timpul dietei, ar trebui să evite acest regim.

"Dacă alegeți să urmați această dietă, este important să fiți sub supravegherea unui nutriționist. Ca să fie uşor de urmat şi pentru a obţine un rezultat rapid dieta trebuie să fie personalizată în funcție de plăcerile culinare ale pacientului. Este de asemenea important ca această dietă să fie combinată și cu activități fizice și proceduri de remodelare corporală care ajută la tonifierea pielii după ce se pierd multe kilograme într-un timp scurt", a mai spus nutriţionistul.  

Ce mănâncă Amalia Năstase în dieta oloproteică

Amalia Năstase a povestit recent cum arată mesele ei în dieta oloproteică, recomandată de nutriţionistul ei, regim cu care a ajuns la 75 de kilograme.   "Dimineaţa mănânc 50 de grame de prosciutto cu un biscuit de ovăz. Ca gustare, am un măr, ceea ce este viaţă, pentru că eu, o lună de zile, n-am pus gura pe nimic altceva decât praf de proteine, carne şi peşte. Când am mâncat primul măr, parcă am mâncat ambrozie. La prânz, am 80 de grame de carne cu 200 de grame de salată. Eu nu mănânc carne de pui pentru că e cam greu să găseşti carne de pui fără tot felul de chestii şi atunci mănânc de vită, de viţel, chiar şi de porc. Orice peşte, somon, în primul rând, fructe de mare. Dimineaţa beau cafea cu unt de cocos, fără zahăr, iar la cină, mănânc conservă de ton, doi biscuiţi de ovăz sau ou, somon afumat şi 200 de grame de legume”, a mărturisit Amalia Năstase.

 

Citeşte şi:

 

Amalia Năstase nu face economii: «La mine în mână banii se topesc!»

Ce este dieta oloproteică, ce promite să te scape de kilogramele în plus în doar 21 de zile

 

Loading...
 
 

Citește și