Ce este dieta oloproteică, ce promite să te scape de kilogramele în plus în doar 21 de zile

dieta-oloproteica.jpg

Ce promite dieta oloproteica
Foto: Pixabay

Dieta oloproteica reprezintă o terapie prin care se dorește pierderea vizibilă în greutate fără înfometare, fiind avantajoasă și din punctul de vedere al perioadei în care trebuie respectată , durând doar 21 de zile.

Aceasta asigură o pierdere în greutate relativ rapidă și semnificativă, efectuată în principal prin scăderea masei de grăsime și asigură, de asemenea, rezultate pozitive de durată, pacienții neîngrășându-se la loc ulterior, dacă următoarele faze alte dietei sunt respectate corect.

Principalele puncte cheie ale dietei oloproteice sunt:

  • Obținerea unui echilibru caloric negativ, cu o dietă care conține totuși calorii.
  • Asigurarea de aminoacizi și proteine ​​de înaltă calitate, într-o cantitate echilibrată comparativ cu greutatea ideală a pacientului, pentru a proteja masa musculară a acestuia.
  • Dieta nu slăbește prin înfometare, iar cei ce o urmează își vor asigura o cantitate mare de energie din aliementele consumate.

Desigur că cea mai bună cale de a slăbi este prin consumarea a cât mai puține alimente, însă, în timp, aceste diete drastice sunt destinate eșecului, deoarece în momentul în care începi să mănâni „normal” din nou, există riscul de îngrășare. Aceasta dietă nu vizează înfometarea, ci mai degrabă menținerea unui regim caloric scăzut, care atunci când este bine echilibrat, nu prezintă riscul de îngrășare ulterioară.

Caracteristicile inovatoare ale dietei oloproteice sunt:

  • O pondere foarte scăzută a carbohidraților (numai cei prezenți în legumele permise),
  • Ponderea foarte scăzută a lipidelor (cantități mici de ulei de măsline extra virgin la alimente sezoniere),   
  • O integrare precisă a mineralelor, a oligoelementelor, a vitaminelor, a antioxidanților, a agenților de alcalinizare și a substanțelor care favorizează catabolismul lipidic,
  • O durată de 21 de zile, intercalată cu alte diete cu conținut scăzut de calorii, înainte de următoare cicluri de dietă oloproteică, care garantează absența efectelor secundare.
  • Integrarea oligoelementelor, vitaminelor, omega 3.

„Rezultatul acestei diete este în general constant și permite pierderea între 7 și 10% din greutatea inițială în numai 21 de zile. La această dietă am atribuit numele de "liposucție alimentară" la sfârșitul anilor '90, după ce am constatat, în sute de cazuri, o reechilibrare a siluetei atât în ​​cazul femeilor, cât și în cazul bărbaților supraponderali”, susține creatorul dietei oloproteice, Giuseppe Castaldo, medic-chirurg specializat în medicină internă, gastroenterologie și știința alimentară, director de dietetică și nutriție.

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1