Caisele, remediu pentru afecțiunile pielii

Citeste tot despre: 

Remediu dulce pentru o mulţime de boli, dar şi pentru frumuseţe, caisele sunt un izvor de vitamine, minerale şi fibre. Cea mai bună cale de a beneficia de nutrienţii lor este să le consumăm în stare crudă sau proaspătă, însă putem profita de efectele lor pozitive şi dacă le adăugăm în diverse reţete.

Tratează afecţiuni ale pielii 

Caisele pot fi şi un remediu natural pentru numeroase afecţiuni cutanate: eczema, pruritul cutanat, scabia şi alte boli dermatologice iritante. 

Vitamina A şi antioxidanţii transformă aceste fructe într-un adjuvant de bază în menţinerea sănătaţii pielii şi întârzierea primelor semne de îmbătrânire.

Constipaţie 

Bogate în fibre, caisele au proprietăţi laxative, fiind recomandate celor care suferă de constipaţie. Fibrele ajută sucurile gastrice şi digestive să absoarbă nutrienţii din hrană şi să proceseze mai uşor alimentele.

Sistemul osos 

Caisele conţin minerale, care sunt esenţiale pentru dezvoltarea corectă a oaselor şi menţinerea densităţii osoase. Calciul, fosforul, magneziul, fierul şi cuprul îndeplinesc roluri importante în formarea de materie osoasă. S-a descoperit că mineralele pot preveni chiar şi instalarea afecţiunilor osoase specifice înaintării în vârstă, precum osteoporoza.

Protejează inima 

Conţinutul ridicat de vitamina C, potasiu şi fibre alimentare din caise înseamnă o bună sănătate cardiovasculară. Consumate frecvent, caisele protejează sistemul cardiac de numeroase boli, precum ateroscleroza, infarctul miocardic sau atacul vascular cerebral. 

Reglează nivelul fluidelor 

Aportul important de potasiu din caise ajută la menţinerea echilibrului lichidelor în corp, respectiv la procesul de distribuire corectă a energiei către organe şi muşchi. Un echilibru desăvârşit al eletroliţilor înseamnă mai multă energie, risc diminuat de instalare a crampelor şi o bună circulaţie a sângelui.

Ameliorează febra 

Sucul de caise este folosit pentru ameliorarea febrei, întrucât furnizează vitaminele, mineralele, caloriile şi lichidele de care organismul are nevoie pentru a se detoxifia. 

Conţin substanţe antiinflamatorii, care ajută la reducerea temperaturii interne a corpului. Sunt benefice şi pentru controlul simptomelor artritei sau al gutei.

Anemie 

Fierul şi cuprul din caise participă la formarea hemoglobinei, fiind utile în tratarea anemiei, potrivit www.sfatulmedicului.ro.

Reducerea riscului de cancer 

Carotenoizii şi alţi antioxidanţi din caise neutralizează efectele negative ale radicalilor liberi şi previn, astfel, transformarea celulelor sănătoase în celule canceroase.

Antiasmatic 

Uleiul esenţial de caise este un antiastmatic eficient, ameliorând simptomele acestei boli respiratorii şi deţinând proprietăţi expectorante, care ajută la prevenirea crizelor de astm.

Loading...

Citește și

  • caise, inima, sanatate, piele

    Bogate în vitamine şi minerale, caisele sunt un izvor de sănătate. Dulci şi aromate, ele pot proteja organismul de numeroase boli şi afecţiuni, însă pot da un plus de frumuseţe şi pielii.

  • caise, vitamine, minerale, anemie, inima

    Caisele sunt o gustare sănătoasă şi răcoritoare în zilele de vară. Însă, pe lângă aroma lor delicioasă, ele sunt surse preţioase de vitamine, minerale şi substanţe nutritive cu rol extrem de benefic asupra organismului.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1