Brusturele, bun pentru eliminarea toxinelor

Ultima actualizare:

Poate nu ştiaţi, dar banalul brusture, numit şi ”leacul bun la toate”, poate lupta cu boli ca diabetul, afecţiuni inflamatorii, răceli sau constipaţie. Din rădăcina acestei plante se obţin tincturi, decoct sau ceai, leacuri naturale care ajută şi la detoxifierea organismului.

Diabet

Ceaiul din rădăcină de brusture este recomandat în lupta contra diabetului, întrucât conţine substanţe active care reglează nivelul glicemiei din sânge. Se consumă intern, în cure de 15 zile pe lună, câte 3-4 căni pe zi. 

Pansament

Datorită conţinutului foarte mare de inulină (45-50%), rădăcina de brusture devine un adjuvant la tratamentul cu medicamente antibiotice. Previne unele tulburări digestive: inapetenţa, durerile de stomac, tulburările de tranzit intestinal. Se administrează pulberea, câte o linguriţă de patru ori pe zi, în cure de minimum 21 de zile. 

Detoxifiant

Substanţele active pe care le conţine, cum sunt sărurile de potasiu, uleiurile volatile şi taninul, ajută la eliminarea toxinelor din sânge şi din organism.   

Infecţii urinare şi renale

Infecţiile tractului uro-genital pot fi tratate cu ceai din rădăcină de brusture. Conţine poliacentilene, substanţe cu rol antibiotic în organism, care tratează cu succes afecţiuni precum cistita, nefrita, infecţiile urinare. În astfel de cazuri se recomandă atât consumul intern - câte 1 litru de ceai pe zi, cât şi uzul extern – băi de şezut zilnice. 

Artrita reumatoidă

Brusturele stopează procesele degenerative la nivelul articulaţiilor, are efecte antiinflamatoare articulare, ajută la stoparea proceselor de distrucţie la nivelul finelor tesuturi cartilaginoase din articulaţii, prin acţiunea sa antioxidantă. La începutul anotimpului rece se ţine o cură cu decoct de rădăcină de brusture, din care se administrează câte 2-3 căni pe zi, în cure de 4-6 săptămâni. 

Constipaţie

Zaharurile nedigerabile din rădăcina de brusture stimulează formarea de bacterii tip Bifidus, în colon, fac să crească biomasa fecalelor şi conţinutul lor de apă, stimulează peristaltismul intestinal, îmbunătăţind eliminarea. Se administrează pulbere, câte două linguriţe pe zi, dimineaţa şi seara, timp de trei săptămâni şi se poate relua la nevoie, după cinci zile de pauză, scrie formula-as.ro.

Slăbit

Ceaiul de brusture ajută şi în curele de slăbire, datorită proprietăţilor detoxifiante sau depurative pe care le are. Combate problemele digestive, elimină toxinele din corp şi previne formarea straturilor adipoase. În plus, te scapă şi de celulită, în acelaşi timp în care are grijă de toată silueta ta.

image
image
image
image
image
image
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net