Beneficiile anasonului. Uite ce poți trata cu anason

anason.jpg

condiment anason stea
Anasonul este un bun remediu împotriva problemelor digestive

Ştiai că anasonul nu este doar un condiment dulce şi aromat, ci şi un bun remediu împotriva problemelor digestive? Profită de efectele curative ale anasonului pentru a trata zeci de neplăceri.

Descoperă beneficiile anasonului!

Bun împotriva pancreatitei

Principalul simptom al pancreatitei cronice este durerea abdominală intensă, urmată de icter. Factorii favorizanţi sunt consumul excesiv de alcool asociat cu preparate bogate în grăsimi. Pentru a trata toate aceste neplăceri, specialiştii în fitoterapie recomandă remediile pe bază de anason. Prepari decoctul de anason din 10 g de seminţe pisate la o cană cu apă clocotită. Acoperă vasul 15-20 de minute, filtrează şi lasă să se răcească. Bea această cantitate zilnic, fracţionată în 3 reprize înainte de mesele principale.

Leac pentru afecţiunile stomacale

Ceaiul din seminţe de anason este, de asemenea, un bun tratamet natural împotriva balonărilor şi a disconfortului abdominal deoarece distruge bacteria care duce la apariţia lor şi combate crampele. Pentru prepararea ceaiului, ai nevoie de o linguriţă de seminţe la o cană de apă. După ce a dat în fiert, ceaiul se lasă la infuzat timp de 15-20 de minute. Se bea o jumătate de cană, înainte de fiecare masă principală.

Nu ai poftă de mâncare? Anasonul te ajută!

Substanţele active din anason stimulează secreţia glandelor salivare. Din acest motiv, anasonul este indicat în creşterea poftei de mâncare. Ceaiul de anason poate fi consumat şi de persoanele cu afeţiuni respiratorii, dar este bun şi pentru calmarea tusei. Pentru a trata toate aceste neplăceri, încearcă preparatele pe bază de anason: infuzia preparată din 5 seminţe de anason la o cană cu apă fierbinte. Consumă câte 3 căni pe zi, înaintea meselor principale. Decoctul îl prepari astfel: dintr-o linguriţă de rădăcină de plantă, care se fierbe 10 minute într-o cană cu apă. Se strecoară şi se bea călduţ. Se consumă câte 2 ceşti de ceai pe zi, timp de o săptămână.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1