9 motive ca să mănânci rodii

Citeste tot despre: 

Cunoscută şi sub denumirea de ”fructul dragostei” sau ”fructul vieţii”, rodia este un super aliment. Foarte apreciată pentru proprietăţile sale extraordinare, rodia conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde. Aceste fructe-minune ţin la distanţă bolile de inimă, ne scapă de stres şi previn îmbătrânirea.

Rodiile au un conţinut foarte mare de antioxidanţi şi nutrienţi şi aduc o mulţime de beneficii pentru sănătate. Pot fi consumate în salate, în deserturi, dar mai ales sub formă de suc. Iată câteva motive pentru care ar trebui să începi să mănânci rodii, conform www.doctorulzilei.ro:

Previn îmbătrânirea. Datorită cantităţii uriaşe de antioxidanţi pe care o conţine, o doză zilnică de rodie ar putea încetini procesul de îmbătrânire al ADN-ului, susţin cele mai recente studii. S-a descoperit o reducere semnificativă a deteriorării celulelor creierului, muşchilor şi pielii.

Protejează rinichii. Cercetările au scos la iveală că un extract din rodii protejează rinichii de toxine periculoase.

Întăresc sistemul imunitar. Rodiile şi sucul lor conţin o cantitate importantă de vitamina C, esenţială pentru prevenirea îmbolnăvirii, în special în sezonul rece.

Previn bolile de inimă. Consumul de rodii protejează corpul de bolile de inimă, pentru că previne depunerile de pe artere. De asemenea, rodiile scad colesterolul rău şi îl cresc pe cel bun.

Protejează ficatul. Sucul de rodii nu doar că protejează ficatul, dar ajută şi la regenerea lui.

Previn cancerul. Substanţele din rodie apără organismul de cancerul de sân şi de cel de plămâni. În acelaşi timp, fructul încetineşte evoluţia cancerului ce afectează prostata. 

Te protejează de alergii. Rodiile sunt bogate în polifenoli, susbstanţe care pot reduce procesul biochimic asociat alergiilor.

Scad tensiunea arterială. În cazul celor care suferă de hipertensiune, dacă beau zilnic 50 ml suc din aceste fructe, tensiunea sistolică scade cu până la 5%.

Combat sindromul metabolic. Sindromul metabolic este o combinaţie de afecţiuni medicale care creşte riscul de a dezvolta boli cardiovasculare şi diabet. În acest sens, rodiile ajută la reglarea glicemiei, cresc sensibilitatea la insulină şi luptă împotriva inflamaţiei şi a altor factori asociaţi sindromului metabolic.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1