7 trucuri care te ajută să te hidratezi iarna

Dacă vara bei cu uşurinţă cel puţin doi litri de lichide zilnic, iarna este ceva mai dificil să ajungi la această cantitate, ceea ce face ca organismul tău să aibă de suferit. Iată câteva sfaturi care te ajută să te hidratezi corespunzător şi în anotimpul rece.

  1. Bea un pahar mare de apă imediat ce te trezeşti. Este excelentă pentru sănătate: curăţă colonul, elimină toxinele din sânge, reduce nivelul stresului din organism şi ajută la pierderea în greutate. 
  2. Consumă alimente care conţin apă: castravetele, ardeiul gras, ţelina, spanacul, grepfruitul, ridichiile sunt surse bogate de apă. 
  3. Ţine tot timpul apa la îndemână: în maşină, la serviciu, pe noptieră. Bea din când în când, chiar dacă nu ţi-e sete. Poţi să bei câte un pahar de apă şi înainte de fiecare masă. Astfel, vei mânca mai puţin şi te vei simţi mai bine. 
  4. Ceaiurile dau un plus de savoare. Prepară-ţi-le cu zeamă de lămâie sau portocală şi cu puţină miere. Bea un ceai de minimum 3 ori pe zi, încet, savurând aroma fructelor, conform site-ului mayra.ro.
  5. Şi laptele îţi oferă hidratarea corespunzătoare. Mai mult, cu ajutorul a 1-2 căni cu lapte zilnic mai poţi câştiga şi vitamine, calciu şi alte minerale. Bea dimineaţa lapte în care adaugi o linguriţă de cacao, iar seara un pahar de lapte cu miere.
  6. Nu ocoliţi ciorbele sau supele. Sunt ideale iarna: conţin apă, proteine, legume, minerale şi vitamine. Te feresc de răceală şi gripă şi îţi hidratează organismul. Începe masa de prânz sau de seară cu o supă caldă cu legume.
  7. De mare ajutor sunt şi compoturile din fructe preparate în casă, fără adaos de zahăr. Presară puţină scorţişoară peste un compot de mere, de exemplu, şi bea-l la gustarea de după-amiază.   
Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1