7 simptome care arată că ai probleme cu fierea

Citeste tot despre: 

Dacă te confrunţi cu un gust amar dimineaţa, dureri în partea dreaptă, greaţă sau balonare, atunci s-ar putea să ai probleme cu fierea. Află care sunt simptomele şi învaţă cum să le gestionezi.

  1. Greaţa şi senzaţia de vomă. Greaţa şi senzaţia de vomă sunt principalele simptome când vine vorba despre afecţiuni ale fierii. Acestea sunt provocate de consumul excesiv de alimente bogate în grăsimi, de mâncare procesată, precum chipsurile, şi de prăjeli. Condimentele nu intră în această categorie, aşa că ardeiul iute, turmericul, usturoiul şi ghimbirul sunt indicate celor care suferă de afecţiuni ale bilei.
  2. Balonarea şi indigestia. Uneori, problemele fierii se manifestă prin balonare şi indigestie. Acestea pot fi combătute cu ajutorul unor suplimente naturale, precum cărbunii digestivi.
  3. Intoleranţa la alimente grase. Grăsimile sunt cei mai importanţi factori care favorizează apariţia problemelor bilei sau care le stimulează pe cele deja existente. Dacă acest organ suferă de anumite afecţiuni, digerarea grăsimilor este anevoioasă.
  4. Durerea în partea dreaptă a abdomenului sau în capul pieptului. Persoanele  care suferă de afecţiuni ale bilei se plâng de durere în partea superioară dreaptă a abdomenului. Pentru a combate aceste neplăceri, fii atent la alimentaţie: consumă cât mai puţine grăsimi saturate şi procesate şi cât mai puţine prăjeli.
  5. Sensibilitate la gusturi şi mirosuri. Dacă ai un gust amar, metalic, indiferent ce consumi,  înseamnă că ai o criză de fiere. Îţi poate fi afectat şi simţul olfactiv.
  6. Durerile de cap. Durerile abdomenului superior în mod frecvent pot genera uneori dureri persistente de cap. Acestea sunt frecvent însoţite de stări de vomă. Dacă te confrunţi cu astfel de simptome ale problemelor bilei, cel mai bine este să ceri ajutor specializat de la un medic.
  7. Stările febrile. Din cauza vărsăturilor, cei suferinzi de afecţiuni ale fierii se pot deshidrata şi ajung să aibă stări febrile. Deshidratarea şi febra pot fi cauzate şi de consumul de alcool, aşa că acesta nu le este recomandat celor care au probleme cu fierea, scrie www.eva.ro.
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
2
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1