7 motive să bei ceai de măceşe

macese.jpg

foto: pixabay.com

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Apreciate de sute de ani pentru efectele lor terapeutice, măceşele sunt un izvor de vitamina C, motiv pentru care specialiştii le recomandă ca fiind un medicament revigorant, care alungă oboseala intensă.

Iată ce alte minuni mai fac aceste bobiţe mici şi roşii în organismul nostru! 

1. Tratează durerile de stomac

Ceaiul de măceşe este un remediu excelent pentru intoxicaţii, diaree, afecţiuni hepatice, viermi intestinali (în acest caz, şi pulberea de măceşe este foarte eficientă).

2. Protejează inima

Antioxidanţii din compoziţia lor au un rol protector pentru inimă. Infuzia de măceşe scade tensiunea arterială şi normalizează circulaţia sângelui.

3. Întăreşte imunitatea 

Ceaiul de măceşe e recunoscut ca fiind un bun stimulator al sistemului imunitar. Vitamina C din fructele de măceş întăreşte imunitatea organismului, prevenind afecţiunile specifice sezonului rece (răceală, gripă etc). Conţin de 50 de ori mai multă vitamina C decât citricele. Prin conţinutul ridicat în vitamine şi minerale fructele dau rezultate uimitoare şi în caz de anemie.

4. Te ajută să slăbeşti

Măceşele au efect diuretic, specialiştii demonstrând că aceste fructe sunt eficiente pentru cei care doresc să piardă în greutate. Mai mult, datorită acestei proprietăţi, grăbeşte eliminarea nisipului, dar şi a pietrelor de la rinichi.

5. Previne cancerul

Gama de antioxidanţi, flavonoidele, polifenolii şi toate substanţele active din compoziţia măceşelor au capacitatea să prevină diferite forme de cancer.  

6. Remediu pentru afecţiunile ficatului

Măceşele pot fi folosite în calmarea crizelor de ficat sau a colicilor biliare. De aceea, după o masă copioasă, o cană de ceai de măceşe este binevenită.

7. De ajutor în artrită

Nu în ultimul rând, ceaiul de măceşe e recomandat pentru tratarea şi prevenirea artritei, www.alegesanatos.ro.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Fructele de măceșe sunt apreciate de secole, pe tot mapamondul, pentru efectele lor terapeutice remarcabile. În China, cu sute de ani în urmă, aceste fructe erau indicate în tratarea afecţiunilor digestive; în același timp, romanii foloseau măceșele ca remedii pentru 30 de boli, iar în ţările Americii de Sud, măceşele erau folosite ca un leac sigur pentru afecţiunile musculare, la concurenţă cu ghimbirul.

  • Nu numai femeile însărcinate se pot confrunta cu neplăcerea de a avea picioarele umflate şi, uneori, chiar dureroase. Aceste probleme pot apărea şi din cauza temperaturilor ridicate, a circulaţiei deficitare a sângelui şi a excesului de mâncare procesată, sărată sau picantă.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5