Vrei să faci hummus acasă? Iată două rețete din care să te inspiri

Hummus.jpg

Hummus
Hummusul, un preparat din Orientul Mijlociu, a devenit foarte apreciat și la noi în țară
Foto: pixabay.com
Citeste tot despre: 

Dacă îți place hummusul și vrei să-l faci acasă, află că pentru prepararea lui este nevoie de doar câteva ingrediente și de foarte puțină muncă. Iată două rețete pe care le poți pregăti oricând

 

Rețetă hummus 

Ingrediente hummus

  • 500 g boabe de năut
  • ​2 linguri de tahini (pastă de susan)
  • o lămâie
  • o ceapă mică
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri de condimente: cimbru, boia dulce, piper
  • o ceşcuţă de ulei de măsline
  • o legătură de pătrunjel
  • opţional: un ardei gras şi o roşie

Preparare hummus

Spălaţi şi selectaţi boabele de năut, înlăturându-le pe cele care se ridică la suprafaţa apei. Apoi, puneţi boabele într-un vas cu apă, aduceţi lichidul la punctul de fierbere şi lăsaţi năutul să fiarbă la foc mic, până când boabele se înmoaie foarte bine. Când s-au fiert bine, scurgeţi apa şi pasaţi boabele. În piureul obţinut, turnaţi pasta de tahini, sucul de lămâie, apoi adăugaţi ceapa, usturoiul şi ardeiul, toate tocate mărunt. În final, adăugaţi uleiul de măsline, condimentele și pătrunjelul. Amestecaţi bine compoziţia. Este bine ca humusul obţinut trebuie să stea măcar o oră la frigider. 

Humus din năut şi linte

Ingrediente hummus din năut și linte

  • 250 g linte roşie
  • 250 g năut
  • 4 căţei de usturoi
  • tahini
  • sucul unei lămâi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură de boia

Preparare hummus din năut și linte

Spălaţi boabele de linte şi de năut, îndepărtându-le pe cele care se ridică la suprafată. La început puneţi la fiert, la foc mic, boabele de năut, apoi adăugaţi, în acelaşi vas, boabele de linte, când cele de năut sunt aproape fierte.

După ce s-au fiert, scurgeţi apa rămasă în vas şi pasaţi boabele. În pasta obţinută adăugaţi celelalte ingrediente: usturoiul răzuit, pasta de tahini, sucul de lămâie diluat cu două linguri de apă caldă şi uleiul. Pasta se pune în boluri, se asezonează cu boia şi se păstrează la frigider, cel puţin o oră, înainte de a fi servită.

 

Loading...