Tartă mousse de cătină, un desert extrem de sănătos!

Este o rețetă foooooarte delicioasă, mousse-ul este pufos și se topește în gură. Gustul acestei tarte este dulce acrișor și foarte fin.

Tarta mousse de cătină – Ingrediente:

PENTRU BLAT:
200 gr. – biscuiți simpli cu lapte
50 gr. – nuci
80 gr. – unt topit

PENTRU MOUSSE:
500 gr. – cătină proaspătă (sau congelată)
350 gr. – zahăr
300 ml. – smântână dulce pentru frișcă 35%
50 gr. – zahăr pudră
15 gr. – gelatină
½ linguriță – esență de portocale (sau coaja răzuită de la o jumătate de portocală)

Tarta mousse de cătină – Mod de preparare:

Pune cătina într-o cratiță și toarnă deasupra zahărul. Fierbe totul câteva minute la foc mic, până se dizolvă zahărul.
Ia cătina de pe foc și mărunțește-o bine cu ajutorul unui robot de bucătărie.
Pune gelatină în 100 de ml. de apă rece. După care las-o să se umfle câteva minute sau procedează conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Apoi strecoară cătina printr-o sită, în așa fel încât să primești o consistență fină, fără sâmburi.

Află continuarea pe Clickpoftăbună.ro!

Pappardelle cu lămâie și busuioc alla Jamie Oliver

Canapele de mămăligă cu cremă de brânză

Loading...

Citește și